Når det bliver 02 i nat dansk tid, skal det danske U20-landshold i aktion for første gang ved U20-VM i USA. Og det bliver mod sværest mulige modstand.

USA er både værtsnation i Buffalo, forsvarende verdensmester og et af de hold, der naturligvis har favoritstemplet hængende på sig ved World Juniors, der er et af sæsonens store højdepunkter.

Amerikanerne har spillet to testkampe: Vundet 14-0 over Hviderusland og 3-1 over Sverige, så USA er kommet stærkt gennem testfasen. Det afholder dog på ingen måde de unge danskere fra at glæde sig til den store opgave, påpeger coach Olaf Eller fra Buffalo.

– Vi glæder os til at flytte 12 dages træningslejr ud til virkeligheden, og det bliver ikke større end en VM-åbningskamp mod de regerende verdensmestre på deres hjemmebane, siger træner Olaf Eller fra Buffalo.

– Dagene efter Ruslandskampen (Danmarks sidste testkamp) er blevet brugt på at fintune detaljer i vort spil. Vi er helt helt bevidste om at vi skal overgå os selv for at få succes, tilføjer.

De danske drenge har arbejdet uhyre intensivt siden ankomsten til Canada og siden USA, hvor træningslejren har budt på tre kampe. Først sejren over Schweiz, derefter 1-13-nederlaget mod Sverige og til sidst den tætte kamp mod Rusland, der scorede til 4-2 i tomt bur for at afgøre kampen definitivt.

Slet ikke så tosset endda. Vi krydser for, at gutterne endnu engang kan overgå sig selv, som Olaf Eller udtrykker det.