Der er et klart formål med at spille U20-landsholdshockey på den gamle bane i Vojens. Der skal smæk på skillingen, nøjagtig som når de unge danskere skal spille VM i Canada senere på sæsonen.

Det fik Olaf Eller, landstræner, i aften, for han fik en yderst tempofyldt og intens kamp at se i Vojens. Først og fremmest, fordi der var færre kvadratmeter is at boltre sig på, men også fordi Danmark var oppe mod et aggressivt og hårdtarbejdende lettisk mandskab, der ganske fortjent endte med at vinde 2-1.

Specielt i sidste halvdel af kampen fandt letterne et momentum og et arbejdsraseri, som danskerne havde svært ved at tøjle og som førte til, at gæsterne vandt de fleste af de nærkampe, der er så tætte som det er tilfældet på den lille bane.

De 213 tilskuere kunne ellers se Malte Setkov smække en dansk 1-0-føring på plads efter 24 minutter og dermed skabe et godt dansk momentum i minutterne derefter. Men ved halvvejsmærket tog letterne over og fik fortjent udlignet ved Deniss Fjodorovs.

Fjodorovs blev matchvinder, da han fik trukket pucken ind over stregen til 2-1 fra kort afstand, da gæsterne havde powerplay i slutningen af anden periode, og trods af et par gode chancer i slutperioden fik danskerne ikke lukket hullet. Og heller ikke da Olaf Eller til sidst trak Albert Adamsen ud, blev det farligt mod de ihærdigt fightende letter.

Samme Adamsen blev kåret til Danmarks bedste mand, og øjeblikket efter kunne letterne lade sig fejre af 20 supportere med trommemand i spidsen.

Danmark spiller igen i morgen aften mod Hviderusland, der i dag vandt en overtidssejr på 3-2 over Østrig.