PRESSEMEDDELELSE: Det danske U20-landshold i ishockey drog onsdag morgen fra Københavns Lufthavn til Huddinge syd for Stockholm for at forberede sig til sæsonens største opgave:

Fra 26. december til 5. januar mødes verdens 10 bedste nationer i den øverste aldersklasse for juniorer i kampen om den prestigefyldte VM-titel i den ældste juniorgruppe. Det hele foregår i Helsinki.

Dansk landstræner er Olaf Eller, der i sidste sæson sensationelt førte det danske hold frem til kvartfinalen.

Resultaterne i indledende pulje var formidable: Danmark spillede helt lige op med Rusland og Tjekkiet og vandt over Schweiz. Kun mod Sverige stod danskerne ikke distancen, og foran 20.000 tilskuere i Toronto stod danskerne ikke distancen mod Canada i kvartfinalen.

Alligevel var det en enestående præstation, som Danmark nu skal forsøge at gentage i en vanskelig pulje med modstanderne Schweiz, Canada, Sverige og USA i nævnte rækkefølge. De fire bedste går i kvartfinale, nummer fem i puljen skal ud i en nedrykningsserie bedst af tre kampe mod nummer fem fra modsatte pulje.

– Sidste år var en uforglemmelig oplevelse, og det har givet nogle forventninger til, at vi kan opnå endnu en succes. Igen i år har vi et fantastisk materiale at arbejde med, og for mig er det et bevis på, at vores klubber herhjemme gør et stort og flot stykke arbejde, siger landstræner for U20’erne, Olaf Eller fra træningslejren i Stockholm.

– Vi har ikke den top på holdet, vi havde sidste år, men til gengæld har vi måske en bredde i truppen, der virker en anelse større. Testresultaterne har vist os, at et U20-landshold aldrig har været i bedre fysisk forfatning end i år, tilføjer han.

Det helt store spørgsmålstegn i truppen er NHL-spilleren Nikolaj Ehlers, der er fast mand hos Winnipeg Jets.

Om Jets lader ham slippe af sted til U20-VM vides definitivt 22. december, men Olaf Eller kalkulerer ikke med Ehlers på holdet, men vil naturligvis betragte en eventuel ankomst som et fremragende tilsæt.

Danmark lader op med træningskamp i aften klokken 19:30 mod Sverige i Huddinge. Derefter går turen til VM-værtsnationen Finland, hvor træningslejren krydres med to kampe: Den 22. december mod Tjekkiet i Lahti og 24. december klokken 12 lokal tid i Helsinki mod Rusland.

Derefter kendes den endelige trup med 23 spillere (3 målmænd, 7 backs og 13 forwards). Bruttotruppen er for øjeblikket – inklusive Nikolaj Ehlers – på 28 spillere, heraf 17 fra den danske Metal Liga.

VM begynder for Danmarks vedkommende med kampen mod Schweiz 27. december. Alle Danmarks kampe sendes på TV2 SPORT og SCANDIC Norden er netop trådt ind som teamsponsor for U20-landsholdet.

Kontakter:
Landstræner Olaf Eller: 2122-2071
Team Leader Claus Fonnesbech: 2711-2787
Direktør, DIU, Ulrik Larsen: 2046-9541

 

Bruttotruppen:
Målmænd (3):
Thomas Lillie, Vaxjö
Mathias Seldrup, Herning
Lasse Munk Petersen, Spokane

Backs (10) – 7 i den endelige trup
Christian Mieritz, Hamilton Bulldogs (OHL)
Anders Krogsgaard, Esbjerg Energy
Matias Lassen, Leksand Stars
Ludvig Adamsen, Surrey Eagles (BCHL)
Nicolai Weichel, Rungsted Ishockey
Mathias Røndbjerg, Rungsted Ishockey
Oliver Gatz, Aalborg Pirates
Jeppe Vinther, Esbjerg Energy
Morten Jensen, Rögle
Lasse Bo Knudsen, Aalborg Pirates

Forwards (17) – 13 I den endelige trup:
Søren Nielsen, Esbjerg Energy
Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets (deltager ikke I træningslejr)
Daniel Nielsen, Herning
Marcus Jensen, Herning (Skadet, stadig med i bruttotruppen)
Thomas Olsen, Malmö Redhawks
William Boysen, Rungsted
Nikolaj Krag-Christensen, Rødovre
Emil Oliver Christensen, Rødovre
Kristian Jensen, Luleå
Jonas Røndbjerg, Rungsted
Jeppe Holmberg, Esbjerg
Alexander True, Seattle Thunderbirds (WHL)
Mathias From, Rögle
Jeppe Jul Korsgaard, Aalborg Pirates
Niklas Andersen, Spokane Chiefs
Frederik Høeg, Odense
Martin Eskildsen, SønderjyskE