Det her er for vildt! På Mathias Froms overtidsmål mod Tjekkiet lykkedes det i aftes for U20-landsholdet at besejre endnu en stormagt og senere på natten dansk tid blev det via Sveriges sejr over Finland stensikkert, at Danmark for tredje gang i træk skal spille VM-kvartfinale.

3-2 over Tjekkiet lød sejrscifrene på endnu en ekstatisk dansk aften i Montreal, hvor Danmark spillede lige op med de stærke tjekker, hentede to føringer på mål af Joachim Blichfeld og Nikolaj Krag-Christensen og til sidst lukkede leddet med et FREMRAGENDE mål af tilbagevendte From.

Det var igen en vild, kollektiv dansk præstation, der nu betyder, at de rød-hvide med en sejr over Schweiz i aften kan spille sig på andenpladsen i puljen.

– Det er klart, at det er stort at slå verdensmestrene (Danmark vandt som bekendt 3-2 over Finland for et par dage siden), men i dag noterer jeg mig, at vi efter en første periode, hvor vi var lidt på hælene, formåede at være det bedste hold i lange perioder mod tjekkerne, siger landstræner Olaf Eller i telefonen fra Montreal, mens spillerne fester over sejren i baggrunden.

– Jeg synes, Daniel Nielsen er det ultimative bevis på det sammenhold, vi har i truppen. Selv om vi sender ham i lufthavnen efter kampen i aften, var han mindst lige så glad som de andre gutter, siger Olaf Eller.

Nu venter Schweiz i den sidste puljekamp i morgen.

– De har spillet fremragende indtil nu, og det bliver på ingen måde en let kamp for os. Vi har mulighed for at spille os på andenpladsen i puljen. Og det er jo helt vildt. Respekten for dansk ishockey er stor herovre, siger Olaf Eller.