Det blev et nytår, hvor dansk ishockey satte dagsordenen på den nationale sportsscene. Lørdagens fantastiske indsats af det danske  U20-landshold mod Rusland med et frygteligt ærgerligt 3-4-nederlag til følge, trak overskrifter:

På hockeysites, på avisernes hjemmesider og hos tv-stationerne. Lørdagssporten på TV2 blev domineret af ishockey. Det sker yderst sjældent.

Der var en duft af euforien fra seniorernes VM i 2010, hvor det også blev til en kvartfinaleplads, og der var en enorm skuffelse over, at det ikke lykkedes for U20-gutterne, dygtigt ledet af Olaf Eller og et stærkt lederteam at tage det sidste skridt frem mod en historisk semifinale.

Men indsatsen lover godt for fremtiden, og trods den umiddelbare ærgrelse over nederlaget mod Rusland, var det en tydelig stolt DIU-direktør Ulrik Larsen, der sammen med den russiske legende Igor Larionov overrakte priserne til de bedste spillere efter kampene.

Dansk ishockey satte igen et stort og flot aftryk ved et U20-VM, og forhåbentlig kan gutternes indsats inspirere rundt om på isen til nye store præstationer i resten af sæsonen.