Det varer ikke længe, før U20-landsholdet begiver sig mod Sverige og Finland for at forberede sig til VM, der spilles i Helsinki fra 26. december og fremad.

Træner Olaf Eller skulle tidligere i denne uge have reduceret sin bruttotrup yderligere, men Eller har så mange potentielle VM-spillere i kikkerten, at han venter til 10. december med at udtage de 28 spillere, der i første omgang
skal med til Stockholm for at træne et par dage og derefter spille testkamp  mod Sverige 18. december.

– Vi tager fem kæder og tre målmænd med i flyveren til Sverige, siger landstræneren.

Efter kampen mod Sverige flyver truppen videre til Finland 19. december, hvor Helsinki bliver hovedkvarteret – også frem mod VM. Her møder danskerne Tjekkiet (22. december) og Rusland (24. december).

Derefter går det løs med første VM-puljekamp mod Schweiz, som spilles 27. december.

Det bliver formentlig den vigtigste af de fire puljekampe, for derefter møder Danmark Canada, Sverige og USA, og trods alle gode intentioner, så bliver det mere end vanskeligt at score point i de tre kampe.

– Der er hård konkurrence om pladserne, for der var ingen, der spillede sig  af holdet i Hviderusland (hvor Danmark for nylig deltog i en firenationers-turnering).  Samtidig er der også flere spillere, der banker på via gode indsatser i den hjemlige turnering.

– Og vi fik bekræftet i Hviderusland, at målet om at overleve og fortsætte blandt de ti bedste i verden bestemt ikke er urealistisk. Hviderusland (som Danmark slog 4-3) stillede efter sigende i bedste opstilling, da vi mødte dem, men ok – man skal aldrig være sikker på, hvad man hører derovre, siger Olaf Eller.

Hviderusserne ligner en sandsynlig modstander, såfremt Danmark ender i nedrykningsspil.

De nederste hold i hver pulje spiller en gyseragtig bedst af tre-serie om at undgå den  kedelige billet til VM’s næstbedste division.