Junior 20-landsholdet havde i den grad kniven på struben i december i Norge og skulle vinde den sidste kamp over Frankrig, hvis det skulle blive til overlevelse i Division IA, den næstbedste VM-turnering. Det lykkedes.

Danmark vandt med 4-3 efter en vild vending i slutfasen og i stedet for en nedrykning til det tredjebedste selskab, lykkedes det at sikre en femteplads i tabellen. Slovenien trak sorteper.

To point var det nødvendige, det endte med tre point på to scoringer inden for 29 sekunder sendte de danske løver på sejrskurs. Albert Schioldan udlignede i powerplay til 3-3 i tiden 54:50 og Victor Sands scoring til 4-3 kom lige efter. Sikke en finish af danskerne, der skiftede målmand efter Frankrigs føringsmål til 3-2 tidligere i tredje periode.

De to første perioder endte begge 1-1 i en tæt kamp i det norske. Victor Nielsen scorede Danmarks mål i første periode, Andreas Nielsson satte 2-1’eren kort inde i anden periode. Det vendte franskmændene, inden Danmark altså satte en forrygende finish i gang. Det hele sluttede godt. Danmark fortsætter i Division IA i den kommende sæson.

– En utrolig afslutning den sidste kamp som indeholdt alt der kan ske i en ishockeykamp, efter deres 3-2 mål bliver vores målmand Kristers (Steinbergs) skadet og Valdemar (Andersen) må hoppe ind i målet og lukker helt af samtidigt som vi får scoret to vigtige mål fremad.

– At vi klarer os tegner jo godt fro fremtiden, da vi var overlegent det yngste hold ved VM. Vi skal hele tiden kigge opad og vil selvfølgelig nå det A-VM med U20 også. Vi har mange gode ting i vores spil som vi skal tage med os, men har brug for at blive fysisk stærkere hver enkelt spiller, det er noget spillerne skal lære sig at træne hårdere i hverdagen end hvad de gør i dag, siger træner Jens Nielsen.

– Det var jo en meget lille bane i Norge, som ikke passer det spil, som ellers har fungeret fint under sæsonen i de samlinger vi har haft. Jeg synes ikke, vi formåede at stille om til den lille bane før i slutningen af turneringen. Vi tager alligevel fem point i turneringen, så det er jo en forbedring mod de seneste sæsoner, og kan vi hele tiden blive bedre, skal vi nok snart være med i toppen.