U20-landstræner Olaf Eller er forsigtig optimist. Hans mandskab ankom i nat til hviderussiske Grodno for at deltage i firenationers-turneringen, der begynder i morgen. I Grodno Ice Palace lægger danskerne i morgen ud mod værtsnationen i torsdagens sene kamp. Den spilles klokken 17 dansk tid.

– Der er hård konkurrence overalt i truppen. Det er klart, at de folk, der er med i Hviderusland har en god chance for at komme med til VM, men omvendt skal man slet ikke udelukke spillerne i periferien, og de spillere, der har haft problemer med skader her i efteråret. For eksempel Tobias Ladehoff (Aalborg) og Frederik Høeg (Odense) for at tage et par eksempler, siger Olaf Eller.

– Samtidig får vi jo nordamerikansk tilsæt fra Christian Mieritz, Lasse Petersen, Alexander True og hvem ved? Måske Nikolaj Ehlers, tilføjer landstræneren.

– Jeg synes vores trup ser stærk ud i år. Godt nok har vi ikke Bjorkstrand og måske heller ikke Ehlers, men vi har for eksempel en Matias Lassen, der løber og spiller førstekæde i Allsvenskan.

– Og Søren Nielsen og Jeppe Holmberg, der er ledende spillere på et Metal Liga-hold i toppen. Der er mange dygtige folk i den her trup. Jeg skal ikke skrue forventningerne op, men vi har nogle parametre, der peger i den rigtige retning, siger Olaf Eller.

Danmarks modstander torsdag, Hviderusland, kommer ind i sæsonen som oprykker til den bedste VM-gruppe. De øvrige modstandere fra Letland og Østrig spiller begge i den næstbedste VM-division, IA.

Se Olaf Ellers trup til Hviderusland her: