Det sner let i Ungarn i disse timer, hvor det næste danske ishockeylandshold er på vej for at forsvare de rød-hvide farver i en VM-turnering. Det er U18-landsholdet for kvinder, der for første gang nogensinde spiller med i den næstbedste VM-gruppe, Division I.

Mandskabet, der trænes af Bjørn Peters og Ulf Werner, vandt i fjor kvalifikationsturneringen til Division I uden at blinke. 15 point i fem kampe og en målscore på 29-2 var det samlede facit, men på et niveau højere bliver det naturligvis svært at gentage en så ubetinget succes.

Danskerne ankommer til Miskolc senere i dag, træner i aften og i morgen formiddag, inden det gælder den første af to træningskampe op til turneringen. Japan er modstanderen. Nedrykkeren fra den bedste VM-gruppe, og en nation, der pr. tradition er stærk i kvindeishockey.

– Fokus ligger i forsvarsspillet, som vi i første omgang skal have indstuderet og øvet. Det gælder både på træningen og i kamp. Hvis Japan spiller som deres seniorer, så er de jo hurtige, men ikke så store – de kan godt skubbes væk, siger Bjørn Peters.

Mandskabsmæssigt tager han af sted med to målmænd, seks backs og 12 forwards. Odense-spilleren Laura Hvam, der er noteret som angriber, er også i stand til at spille back.

– Vi har et yngre hold end i fjor, mange VM-debutanter, men også spillere, der virkelig vil arbejde for sagen. Og så har vi dygtige individualister, der kan afgøre kampene frem ad banen. Vi vil gerne stå rigtig tæt i forsvarszonen og så overfalde modstanderen, når vi får fat i pucken. På samme måde som U20-landsholdet netop gjorde det i Finland.

– Det er meget anderledes end den måde, pigerne spiller til dagligt, men allerede sidste år gik det rigtig godt med lære systemet i en fart, og det bygger vi videre på, siger Bjørn Peters.

Det danske hold spiller fredag endnu en træningskamp mod Ungarn, inden det søndag går løs med VM-premieren.

Rundt om holdet er to trænere, to holdledere, en fys og den stærkt rutinerede materialemand Ole Dahlmann. Desuden er Birgitte Nordström med som målmandstræner.

– Det har været vigtigt for os at få en målmandstræner med, og gennemgående er vores setup frem mod VM-turneringen rigtig godt, siger Bjørn Peters.

U18-kvinderne fik tidligere på sæsonen tre træningskampe aflyst, og helt tilbage i august blev det til to klare sejre mod Australien på hjemmebane.

Onsdag d. 6. januar 2016 kl. 16.30 træningskamp mod Japan
Fredag d. 8. januar 2016 kl. 15.30 træningskamp mod Ungarn
Søndag d. 10. januar 2016 kl. 12.30 VM-kamp mod Japan
Mandag d. 11. januar 2016 kl. 16.00 VM-kamp mod Slovakiet
Onsdag d. 13. januar 2016 kl. 16.00 VM-kamp mod Tyskland
Torsdag d. 14. januar 2016 kl. 12.30 VM-kamp mod Norge
Lørdag d. 16. januar 2016 kl. 19.30 VM-kamp mod Ungarn

Målmænd:
Martine Terrida, Herlev
Cassandra Repstock-Romme, Gentofte

Backs:
Amalie Andersen, Herning
Kristine Melberg Hansen, Herlev
Linn Marie Ploug Thomsen, Hvidovre
Emma Pia Lund Jensen, Gentofte
Amanda Normann Refsgaard, Gentofte
Emily Kristoffersen, Herlev

Forwards:
Josephine Olin Sørensen, Hvidovre
Sara Julie Røe Knudsen, Hvidovre
Sofia Borup, Frederikshavn
Maria Holm Peters, Odense
Caroline Søndergaard, AIK
Julie Oksbjerg, Odense
Signe Sass Jensen, Herlev
Lilli Pearl Friis-Hansen, Gentofte
Julie Henriksen, Gentofte
Michelle Almquist, Herlev
Debbie Lystlynd Andersen, Aarhus
Laura Hvam, Odense

Lederstaben:
Træner: Bjørn Peters
Træner: Ulf Werner
Målmandstræner: Birgitte Nordström
Holdleder: Charlotte Andersen
Holdleder: Lisbeth Refsgaard
Materialemand: Ole Dahlmann
Fysioterapeut: Nichala Gordon