Efter tre nederlag mod top tre-holdene ved Division I-VM i Ungarn bliver det uhyre spændende i dag, når de danske U18-kvinder møder Norge i Miskolc. Nordmændene står med nøjagtig samme facit som danskerne, og de rød-hvide tror for alvor på chancen for point, når der fløjtes op ved middagstid i dag.

Den danske trup stod tidligt op – 6:30 – spiste morgenmad, og derefter blev spillerne sendt op for yderligere hvile inden de fik lidt ekstra mad. I skrivende stund – godt klokken 9 – har landstrænerne Bjørn Peters og Ulf Werner taget truppen med ud på den obligatoriske gåtur før kampen. Og har i øvrigt også nået at fejre Team Leader Charlotte Andersens 50 års-fødselsdag i mellemtiden. Tillykke med det.

Nu er alle tanker rettet mod kampen mod Norge, der ifølge Bjørn Peters havde forventet noget mere efter de første tre kampe mod Slovakiet, Tyskland og Japan.

– De har været tættere på modstanderen i skudstatistikken, end vi har, men til gengæld giver de også flere chancer væk og spiller mere åbent end os. Vi tror, vi kan spille op med dem. Vi skal nok få vores chancer.

Martine Terridas indsats i målet bliver naturligvis vigtig for danskerne, men både Terrida og den anden målmand, Cassandra Repstock-Romme har gjort det godt og fået rigtig mange skud på sig i de første tre kampe.

– Vi skal igen spille ud fra en stærk defensiv og på hurtige omstillinger – og så skal vi undgå udvisninger. Vi fik for mange mod tyskerne, siger Bjørn Peters, der ikke er så bekymret for bredden på trods af skaderne til Caroline Søndergaard og Kristine Melberg.

– Vores yngre spillere arbejder stenhårdt – også mod spillere, der nærmest er dobbelt så store som dem. Så vi skal nok klare os, forsikrer Bjørn Peters, der stiller med samme hold som mod Tyskland.

På mål:  Martine Terrida (Cassandra Repstock-Romme)
Backkæderne: 
Linn Thomsen, Emma Jensen
Emily Kristoffersen, Amalie Andersen
Laura Hvam, Amanda Refsgaard
Forwards:
Michelle Almquist, Julie Oksbjerg, Josephine Olin Sørensen
Sara Knudsen, Lilli Friis-Hansen, Maria Peters
Julie Henriksen, Sofia Borup, Signe Sass
Debbie Andersen