Det danske U18-landshold for kvinder løb igen i dag ind i et nederlag mod en af favoritterne til oprykning. Slovakiet vandt i dag 5-0 over de unge danske løvinder.

– Slovakkerne spillede en klog kamp, og vi spillede alt for passivt i forsvaret. Vi var ikke klar fra start og Slovakkerne havde mange chancer fra starten af kampen, lyder det fra landstrænerduoen Bjørn Peters/Ulf Werner.

De to første perioder blev en lærestreg for danskerne i, hvad der sker til, når man ikke holder aftaler og spiller for passivt i forsvaret. Første periode endte 1-0, men med slovakisk dominans, og anden periode startede med to skift og to mål. Kampen var reelt afgjort. Ved 4-0 målet skiftede det danske trænerteam målmand til Cassandra Repstock-Romme for at ændre momentum i kampen.

Optakten var præget af, at kaptajn Caroline Søndergaard måtte udgå med en skade efter to skift, hvilket resulterede i rokader i kæderne, som det unge hold ikke rigtigt kom sig over.

– Tredje periode var en rigtig positiv oplevelse: Vi fik alle spillere ind på banen, og de yngre kræfter tog ansvar. Vi spillede lige op med slovakkerne og var meget tæt på at score flere mål.

Læren er, at vi skal være klar fra start og holde aftalerne lige meget, hvad der sker i løbet af en kamp. Vi ser frem til hviledagen i morgen og kampen mod Tyskland på onsdag.