Japan er nedrykkere fra den bedste VM-division for U18-kvinder, og det danske landshold fik i eftermiddag japanernes styrke at mærke i en træningskamp i Miskolc op til det kommende Division I-VM, der begynder på søndag – også i den ungarske provinsby.

Som ventet kom danskerne til at stå meget i egen zone, og der var masser at arbejde med for den danske målmand Martine Terrida. Japan endte med at vinde 6-1 efter periodecifrene 1-0, 3-0 og 2-1 i japansk favør. Michelle Almquist scorede det enlige danske mål.

En god styrkeprøve for danskerne, der op til dagens kamp havde haft fokus på forsvarsspillet, og i øvrigt havde en ganske hård tur til Miskolc, hvortil truppen ankom i går fire timer forsinket.

– Japanerne var stærke mand mod mand, de var over alle løse pucke og gav os ikke tid i forsvaret til at spille pucken ud af egen zone. Tempoet overraskede helt klart pigerne, også selv om de var advaret ved kampoplægget. Man skal prøve det først og det er jo det positive ved træningskampene, lyder det fra landstrænerduoen Peters/Werner fra Ungarn.

Det danske mål blev scoret i powerplayspil, hvor det lykkedes for de rød-hvide at skabe ganske mange muligheder. Martine Terrida i målet stod en rigtig stor kamp, og viste mange flotte redninger.

Efter kampen blev der afholdt straffeslag. Tre til hvert hold som endte 1-1 med et flot dansk mål af Caroline Søndergaard.

Landsholdet har i morgen to istræninger – endda udendørs – inden det fredag går løs med endnu en testkamp. Denne gang mod de ungarske VM-værter.