Det danske U18-landshold for kvinder kæmpede bravt i dagens VM-premiere mod Japan. Storfavoritterne skulle helt frem til slutminuttet i anden periode, før det lykkedes at score mod Martine Terrida, der indtil da havde reddet hele 37 japanske skudforsøg. Skudstatistikken i anden periode lød alene på 24-0 til Japan og endte i alt 53-8.

Det vidner om et Japan-mandskab, der som ventet sad på det meste af spillet mod et dansk hold, der var forberedt på at arbejde meget i defensiven.

– I anden periode var vi under meget stort pres i store dele af perioden, og pigerne måtte kæmpe sig igennem flere skift over to minutter. Japanerne blev mere og mere frustrerede, som tiden skred frem, og de blev coachet til flere og flere opstillinger, og man kunne mærke at deres maskinishockey var ved at gå i stå, fortæller den ene af to landstrænere, Bjørn Peters.

– Alle havde en følelse af, at vi var under pres, men at vi nok skulle få en chance til et mål. Desværre scorede japanerne til 1-0 16 sekunder før 2. periode løb ud, et af de mål som gør ondt, siger han.

Japanerne scorede yderligere to gange i tredje periode og dermed blev de unge kvinder fra Solens Rige historiske på den måde, at de blev det første hold nogensinde til at besejre Danmarks U18-landshold i en VM-kamp.

– Pigerne kom flot ind til tredje periode med et par gode chancer, men man måtte bøje sig for den japanske overmagt og kampen blev afgjort med 3-0-målet efter 47 minutter, siger Bjørn Peters.

Martine Terrida havde 53 redninger med en redningsprocent på 94,64% og blev kåret til kampens spiller.

– Alle pigerne er trætte, og vi spillede færdig med alle spillere. Så ud over blå mærker burde alle være klar til kampen mod Slovakiet i morgen, siger Bjørn Peters.

Den danske trup var op til kampen ramt af sygdom, og række spillere har været isoleret, i dag sad Julie Henriksen over på grund af sygdom og Kristine Melberg har stadig eftervirkninger efter det skud hun fik i træningskampen mod Japan.