Det danske U18-kvindelandshold møder i dag Slovakiet, som formentlig også er af de hold, der kommer til at tale med om oprykningen. Slovakkerne vandt i går en stensikker 5-0-sejr over værterne i Miskolc, og har noget større erfaring med i posen end de unge danskere, fortæller landstræner Bjørn Peters.

– Slovakiet har mange tilskuere med til Ungarn, som nok skal være med til skabe en larmende kulisse. De har et lidt ældre hold end vores – med mange årgang 98-spillere med stor VM-erfaring.

– De spiller klogt og lidt afventende, så det er vigtigt, at vi har fokus på at minimere fejl i midtzonen og på at få pucken dybt hver gang, lyder dessinerne fra den ene af to landstrænere, Bjørn Peters.

– I angrebet skal vi have flere pucke på mål, og så skal vi blive bedre til at have trafik foran målmanden, når vi afslutter. Det er et af de områder, vi har arbejdet med hele året på U18-holdet, men når vi sammenligner os med de andre nationer kan vi se, at deres piger er bedre skolet på de områder i deres lokale turneringer, vurderer Peters.

Kampen kan live streames på følgendelink fra 16.00 dansk tid Http://sportstream.hu/miskolc/

Kristine Melberg som blev ramt af en puck på hjelmen i træningskampen mod Japan, har stadig eftervirkninger og symptomer på hjernerystelse. Hun rejser derfor hjem til Danmark og kommer desværre ikke til at spille nogen VM-kampe ved denne her turnering.

Julie Henriksen er heller ikke helt klar til dagens kamp pga. sygdom så hun sidder over igen i dag.

Danmark stiller op som følger: 

På mål: Martine Terrida (Cassandra Repstock-Romme)
Backkæderne: 
Linn Thomsen, Emma Jensen
Emily Kristoffersen, Amalie Andersen
Laura Hvam, Amanda Refsgaard
Forwards:
Michelle Almquist, Caroline Søndergaard, Josephine Olin Sørensen
Sara Knudsen, Lilli Friis-Hansen, Maria Peters
Sofia Borup, Julie Oksbjerg, Signe Sass
Debbie Andersen