Endelig lykkedes det for de danske U18’ere. I nat blev Letland besejret med 4-1 og dermed skal de to mandskaber ud i en tredje og afgørende kamp i nedrykningsserien og spille en “winner takes it all”-match. Den kamp spilles søndag klokken 18 dansk tid.

– Det bliver en “kamp syv” i turneringen for os. Det kommer til at handle om, hvem der kan undgå at lave fejl og hvem der vil det mest. De her to nationer er så lige, så vi må se, hvad der sker, sagde den danske landstræner Martin Struzinski til IIHF.com efter kampen.

– I de fire gruppekampe havde vi 86 blokerede skud. Og vi fortsatte bare med at blokere skud i aften, tilføjede Struzinski og den lettiske Tomass Zeile talte om, at letterne på tidspunkter spillede mod seks målmænd – og at det lettiske mandskab ikke helt “ville det” nok i kampen.

I nat fik Danmark det vigtige, første mål, som blev sat ind efter 17 minutter af Magnus Molges baghånd. Han blev assisteret af Joachim Blichfeldt og Oliver Larsen.

Kort inde i anden periode supplerede Casper Mortensen op med en hurtig scoring til 2-0.

Letterne kastede alt frem i slutfasen og tog målmand Mareks Mitens ud. Det kostede to danske scoringer. Først ved Jakob Jessen og derefter ved Rødovre-spilleren Andreas Grundtvig.