Det danske U18-landshold spillede i nat dansk tid testkamp mod Letland op til VM i Grand Forks, der løber af stablen fra 14.-24. april. Danmark vandt 5-4 (2-1,1-1,2-2) De danske målscorere var: David Madsen, Andreas Grundtvig, Simon Wiuff, Daniel Baastrup og Casper Mortensen. Skudstatistikken vandt letterne 27-19

 

Kampen blev en rodet affære, lyder det fra assisterende træner Bjørn Østergaard efter nattens kamp i Blaine, Minnesota.

– Der var ikke meget sammenhængende spil hos nogen af holdene. Vi stod på sidste dag af en hård træningslejr, og kørte det meste af kampen og kæmpede med trætheden, hvilket også har været formålet.

– Vi havde god gejst hele kampen igennem, og formåede at score mål på de rigtige tidspunkter. Vi spillede simpelt og chippede pucke ud og pucke ind, for at spille med små marginaler, hvilket vi kampen igennem lykkes med, lyder det fra Bjørn Østergaard.

– Kampen gav os også et praj om hvor vi lige skal have tunet det sidste inden torsdag, og så var det naturligvis vigtigt at vinde vores sidste test inden VM – Både over Letland og over trætheden. Vi har høj moral og selvtillid, og vi ser frem til at skal ”i krig” på torsdag, lyder det med masser af selvtillid fra den danske lejr.

Danmark stillede med følgende mandskab:
Førstekæde: Daniel Nielsen – Christian Wejse – Jakob Svejstrup
Andenkæde: Andreas Grundtvig – David Madsen – Lukas Andersen
Tredjekæde: Magnus Molge – Casper Mortensen  – Jonas Sander
Fjerdekæde: Simon Wiuff – Christoffer Gath – Valdemar Ahlberg

Backs:
Oliver Gatz –
Viktor Hansen – Rasmus Heine
Jakob Jessen – Mikkel Persson
Rasmus Mohr – Christian Baastrup

Målmænd:
Starter: Kasper Krog
Backup: Jakob Müller

Oversiddere:
Jonas Røndbjerg, Nikolaj Krag, Joachim Blichfeldt, Oliver Larsen, Emil Gransøe (GK)