Det danske U18-landshold rejste sig i dag efter to nederlag og tog en yderst vigtig 4-2-sejr over Kasakhstan.

En sejr, der bringer danskerne på femtepladsen i den tætte tabel, hvor Letland efter dagens sejr over Tyskland har maksimpoint ni. Tyskland har seks point, mens både Kasakhstan, Norge, Danmark og Slovenien ligger med tre point.

Det siger selv, at sejren i dag var til at “tage og føle på” for Danmark.

– En neglebider af en kamp hvor begge hold havde meget på spil. I første periode indkasserede vi to mål i undertal, og blev straffet kynisk, siger assisterende træner Bjørn Østergaard fra Riga, hvor Division IA er i gang.

Danmark var bagud 1-2 efter første periode på et powerplay-mål af Philip Schultz og scorede det enlige mål i anden periode i det 27. minut, hvor Victor Cubars slog til. En følge af et mere direkte dansk spil.

– I 3. periode udnyttede vi et powerplay og viste langt hen ad vejen, hvad der skal til for at vinde en VM-kamp. Den efterlyste offervilje blev fundet frem, og vi sled sejren hjem. Der er stadig plads til forbedringer, men vi kommer nærmere på hvad det vil sige at betale prisen for at vinde. Det vigtigste, at drengene fandt en vej, siger Bjørn Østergaard.

Danmarks mål i tredje periode blev sat ind af Jonathan Brinkman Andersen i powerplay og det sidste af Magnus Koch.

Herlig gevinst for det danske mandskab, der i morgen får lov at prøve sig af mod topholdet Letland. Den kamp spilles 19:15 dansk tid.