Det er altid heftigt, når danske landshold møder Hviderusland, som efterhånden er ved at blive en “arvefjende nummer to”, fordi danskerne og hviderusserne altid spiller næsten lige op – både i senior og ungdomshockey. Først på aftenen dansk tid mødtes de to nationers U18-hold i Minsk, og igen blev det tæt og spændende.

Danmark vandt 4-3 og overtidsmålet beskrives således af assisterende træner Bjørn Østergaard.

– I overtiden besluttede vi os for at ride videre på det store momentum, vi havde skabt i en god tredje periode og begyndte med tre forwards og en enkelt back. Det gav hurtigt pote, for 1:10 inde i overtiden kunne David Madsen rage en returpuck over stregen. Forinden havde Kasper Krog (målmand) holdt os i live med en fantomredning på et skud fra klos hold. Det endte faktisk med at være en fuldt fortjent sejr.

Første periode endte 1-1. En god dansk start gav hurtigt pote, da Jonas Sander tog “en for holdet” og tog en hård tackling for at få pucken ud af zonen. Han spænede direkte ned i hviderussernes “slot”, fik pucken serveret og klappede den ind. Flot aktion af Herlev-spilleren.

Derefter fik Danmark hele fem udvisninger i den resterende del af perioden. Hviderusland udlignede. 1-1 efter 20 minutter.

– Anden periode var en rodet affære, hvor pucken ikke syntes at finde vej for hverken os eller dem, fortæller Bjørn Østergaard fra Minsk.

– Vi kom foran ved Joachim Blichfeldt , men Hviderusland fik to “lortemål” sidst i perioden. I tredje kom vi ud som lyn og torden og dominerede totalt. Vi fik udlignet på endnu et powerplaymål af Lucas Andersen, og havde flere store muligheder, som vi ikke formåede at omsætte. Til gengæld fortsatte vi så ind i overtiden med at være skarpe og snuppede dermed bonuspointet, lyder det fra den danske assistent.