De danske U18-landsholdsspillere fik en brat opvågnen i går eftermiddag, hvor et stærkt hviderussisk mandskab stod på den anden side af rød linje. Hviderusserne vandt 3-0 over Danmark og med en skudstatistik på 30-8 kunne man ikke bortforklare en fortjent sejr til Hviderusland.

Landstræner Erik Petersen lagde heller ikke skjul, at modstandernes sejr var ok.

– Vi var ikke spillet helt så langt væk, som skudstatistikken antyder. Antallet af forsøg var måske 75-30 i deres favør, men de var hurtigere og mere konsekvente i alle spillets facetter, siger han i telefonen fra Michalovce i Slovakiet.

– Det betød også, at hviderusserne var mere konsekvente over hele banen og også i deres spil foran målene. For vores vedkommende var der lidt for langt fra tanke til handling, og det kunne man se både i vores opspil og i vores spil i hviderussernes zone, lyder det fra Erik Petersen.

– Det bliver det samme i dag, når vi møder Slovakiet. De spiller også i højt tempo, og det er godt. Det er det, vi er kommet for at møde, og det giver drengene rutine.

Roser til Frederik Dichow for en stor målmandspræstation, der holdt Danmark inde i kampen. I dag hviler han, mens Christian Elmose spiller i stedet. Jeppe Pyndt udgik desværre med en hjernerystelse og sidder over i resten af turneringen.

I dag spiller Danmark klokken 18 i Michalovce, og der er ingen ændringer i forhold til gårsdagens kamp.

  • Nicolai Nielsen, Kasper Diedrichsen – Maksim Popovic, Jonas Gantzel Torbensen, Emil Dreier
  • Lucas Bjerre Rasmussen, Kasper Larsen – Mathias Borring Hansen, Anders Biel, Lukas Bang
  • Andreas Holzmann, Anton Hansen – Nicolai Harries Andersen, Lasse Laumand, Victor Lodahl
  • Mathias Max – Jeppe Jensen, Carl Almlund, Magnus Galby