Det er som bekendt et ganske decimeret U18-landshold, der for øjeblikket forbereder sig til VM i Bled, der begynder i den kommede uge.

Otte spillere, der mere eller mindre synes sikre på en plads i truppen, er stadig i aktion for deres respektive klubhold, og flyver derfor først ind i den kommende uge.

Derfor har Martin Struzinski og staben bag landstræneren udtaget en trup, hvor han måttet supplere med en række U17-landsholdsspillere, men ikke desto leverede de og resten af truppen en meget stærk præstation i testkampen mod Tyskland.

Det blev 0-0 i de 60 ordinære minutter, men blot 18 sekunder inde i overtiden leverede danskerne et powerplaymål. Det var signeret AaB Ishockey Emil Marcussen assisteret af Søren Dietz-Larsen, tidligere Vojens, nu IK Oskarshamn.

De to hold mødes igen ved det kommende Division IA-VM i Slovenien, men vi ved ikke, hvorvidt tyskerne var i stærkeste opstilling i aften.

Mads Søgaard fortsatte storformen fra det nylige U17-DM, og Esbjerg-målmanden holdt modstanderen fra at score på flotteste vis.

– Det var ikke den kønnest kamp dertil for mange fejl, men vi stod stærkt i egen zone med mange vundne nærkampe og flot målmandsspil. Vi tillod ikke mange farlige afslutninger foran mål, lyder det fra landstræner Martin Struzinski.

– Vi havde meget få offensive momenter i kampenog dårligt powerplay. Dog kæmpede spillerne som aldrig før med masser af offervilje og skøjteløb, supplerer han.

– Trætheden begynder at melde sig allerede ved dag tre på træningslejren som forventet – og vi arbejder videre med implementeringen af spilkonceptet med to ispas om dagen samt kamp igen mod Norge på tirsdag, siger Struzinski.

Her til aften lander U18-landsholdet i VM-byen Bled, hvor det altså gælder en match mod Norge om et par dage.