Det danske U18-landshold fortsætter succesfærden ved Minsk City Cup i Minsk. Her i dag blev det til en stensikker sejr på 4-2 over Letland, der var klarere end cifrene antyder.

Letterne bragte sig foran tidligt i kampen, men Joachim Blichfeldt fik udlignet inden kampen og samme Blichfeldt leverede også 2-1-målet i slutningen af anden periode. Jacob Schmidt-Sveistrup supplerede med 3-1-scoringen inden anden pause.

– Vi fik en sløv start, og det udmøntede sig i, at vi tog nogle dumme udvisninger og blev straffet i tre mod fem. Den sidste halvdel af første periode arbejdede vi os tilbage og udlignede i powerplay. De sidste to perioder havde vi fuldstændig kontrol over kampen og deres eneste muligheder var i powerplay, lyder det fra assisterende træner Bjørn Østergaard fra Minsk.

Syv minutter inde i tredje periode var gårsdagens matchvinder, David Madsen, på spil igen, assisteret af Lucas Andersen og Andreas Grundtvig.

– Vi scorede yderligere tre mål i powerplay, og måtte til sidst – igen – lukke et mål ind i tre mod fem. Sejren var aldrig i fare, og fuldt fortjent sejr. Så er der finale mod Norge i morgen, lyder det fra Bjørn Østergaard.