Når U18-landsholdet i november skal spille på hjemmebane i Vojens bliver det ikke i SE Arena, men på den lille bane i den gamle Vojens Skøjtehal. Det har sin naturlige årsag.

VM i Grand Forks i USA i april spilles nemlig på mindre isflade, og derfor er det naturligt at teste på den mindste bane i det sønderjyske. Nøjagtig som U20-landsholdet i øvrigt gjorde i fjor op til VM i Canada.

– Derfor har jeg udtaget hold til Vojens-turneringen, hvor jeg har lagt væk på spillere med god fysik og godt skøjteløb. Jeg er selvfølgelig spændt på at se, hvordan den enkelte spiller reagerer på den mindre bane, siger landstræneren.

For øjeblikket opererer Martin Struzinski med en bruttotrup på 36 spillere, som han alle så ved åbningscampen i Esbjerg tidligt på sæsonen. Desuden vurderer Struzinski, at tre-fire ekstra stadig kan nå at gøre sig bemærket frem til april, når VM-turneringen går i gang. Så alt i alt er 40 spillere altså i betragtning til VM.

24 af dem er med i Vojens, hvor de tre målmænd Emil Gransøe (Gentofte), Kasper Krog (Vojens) og Jacob Müller Hansen (Herlev) alle forventes at få en kamp hver.

Med i truppen er også David Madsen og Jacob Svejstrup, der begge spiller i Nordamerika og altså bliver fløjet ind til turneringen i Vojens.

– Jeg har selvfølgelig ikke mulighed for at følge nordamerikanerne live, men samtlige spillere – både i Danmark, Sverige og Nordamerika – udfylder træningsdagbøger. De noterer nøjagtig, hvad de har trænet, hvor meget de har trænet og hvordan det er gået dem i kamp. Det er et fantastisk redskab for en landstræner, siger Martin Struzinski.

Tre U18-spillere er desuden udlånt til Olaf Ellers U20-landshold. Det er Aalborgs Oliver Gatz, Rødovres Nikolaj Krag-Christensen og Rungsteds Jonas Røndbjerg. Alle har altså mulighed for at spille både U18- og U20-VM, som mange spillere tidligere har gjort det. Eksempelvis Alexander True i fjor.

Martin Struzinski ville gerne have haft en samling mere tidligt på sæsonen, men vurderingen var, at den traditionelle modstander i august, Frankrig, ikke var stærk nok – og den første samling blev derfor droppet af økonomiske årsager.

Det er dyrt at tage til VM i USA, men når det kommer så vidt, får U18’erne altså mulighed for den bedst mulige modstand.

I forbindelse med træningslejren i Minneapolis møder Danmark således både verdensmestrene fra USA og viceverdensmestrene fra Finland.

Truppen til Vojens ser således ud:

Målmænd:
Kasper Krog (Vojens IK)
Jakob Müller Hansen (Herlev)
Emil Gransøe (Gentofte)

Backs:
Jakob Jessen (Herning)
Oliver Larsen (Odense)
Rasmus Heine (Rødovre)
Andreas Pade (Herning)
Emil Torbensen (Esbjerg)
Mikkel Persson (Rødovre)
Victor Hansen (Rødovre)
Victor Reese (Herlev)

Forwards:
Andreas Grundtvig (Rødovre)
Daniel Nielsen (Herning)
William Nielsen (Leksand)
Jonas Sander Andersen (Herlev)
Simon Wiuff (Herning)
Casper Mortensen (Vojens)
Christian Wejse (Esbjerg)
Valdemar Ahlberg (Linköping)
Christoffer Gath (Herlev)
Joachim Blichfeld (Malmö)
Jacob Svejstrup (Boston jr.)
Magnus Molge (Malmö)
David Madsen (Hill Hockey Academy)