Der er gratis adgang i Aalborg til U18-turneringen, der går i gang i eftermiddag i Gigantium Isarena. Landstræner Martin Struzinski har en skarpere og på papiret stærkere trup med end senest, da U18’erne spillede turnering i Hviderusland.

– Forhåbentlig er vi efterhånden ganske tæt på VM-holdet, når der kun er to måneder til VM. Vi har fået nogle spillere tilbage fra U20-landsholdet, og vi har vel noget, der ligner to tredjedele af holdet på plads.

– Nu gælder det om at finde en kombination af de absolut stærkeste spillere og så måske lige ramme den eller de spillere, der topper i form op til VM (i april i Slovenien). Ingen spillere er på den måde udelukket og ingen har hundrede procent garanti for at komme med, siger Martin Struzinski.

– Men ligesom jeg tæller ned mod VM, glæder jeg også over, at vi har haft 41 spillere gennem systemet og testet dem internationalt efter den her turnering i Aalborg, siger Martin Struzinski.

Men nu gælder det om at arbejde sig frem mod VM. Og danskerne skal gerne producere flere chancer rent offensivt end det var tilfældet i Hviderusland. Jonas Røndbjerg, David Madsen og Andreas Grundvig med erfaring fra U20-landsholdet er et velkomment tilsæt i den henseende.

– Defensivt stod vi godt i Hviderusland (i den seneste turnering) og vi har gode kvaliteter både på backerne og hos målmændene. Det fungerede i forsvaret, lige bortset fra vores boksplay, der var rigtig skidt. Så det skal vi også have fat, sammen med de offensive indgange til modstandernes zone, siger han.

Albert Adamsen er på mål for Danmark i aften klokken 19 mod Letland.
Mads Søgaard er reserve
* Mads Iversen, Daniel Baastruo –  Jonas Røndbjerg, David Madsen, Andreas Grundtvig
* Malte Setkov, Jeppe Urup – Gustav Green, Søren Dietz, Lucas Andersen
* Christoffer Gath, Asger Petersen, Kristian Kragh – Nicolai Eriksen, Christian Larsen
* Jakob Wittendorf, Emil Marcussen, Oliver Reuter – Christoffer Frænell (7. back)

Oliver True fik en skade i foden til træning, så han er ukampdygtig og erstattes af Mikkel Hansen.