Det var vigtigt. U18-landsholdet klarede ærterne og slog Norge 5-3 i den afgørende kamp ved Division IA-VM og sikrede sig dermed endnu en sæson i den næstbedste række. Hvis resultaterne flasker sig, bliver U18’erne endda bronzevinder i den uhyre tætte turnering.

Danmark lagde kimen til sejr med to scoringer på tre minutter i anden halvdel af første periode. Først via Oliver True og siden Frederik Kaels, der gjorde det til 2-0 i tiden 17:08.

Max Vilstrup øgede til 3-0 tidligt i anden periode, inden det blev nervepirrende igen. Nordmændene reducerede to gange, men der blev ro over det danske hold igen i tiden 39:58, hvor Philip Schultz slog, assisteret af Oliver True og Victor Cubars.

En nærmest uhyggelig vigtig scoring to sekunder før pausen. Schultz tog ansvar og gjorde det igen efter tre kvarter med sit 5-2-mål. En norsk reducering var blot kosmetik, og Danmark ligger inden dagens sidste kampe på en tredjeplads.

Vigtigst var dog, at nedrykningsfaren blev lukket ned.

Philip Schultz blev kåret til Danmarks bedste spiller efter sine to vigtige kasser.