Det danske U18-landshold for kvinder sikrede sig i dag den første sejr ved Division IB-VM, der spilles i Katowice i Polen. Det blev til en stensikker sejr på 6-1 over Storbritannien. Den blev grundlagt i første periode med tre scoringer, sat fast i anden periode med endnu tre scoringer, mens tredje periode blev brugt til at lufte samtlige spillere og forberede sig til matchen i morgen mod Kina.

Landstræner Bjørn Peters:

– Vi var klar fra start og kom rigtigt godt ud til 1. periode og sad på kampen fra starten. Vi fik presset briterne højt på banen og tilspillede os mange chancer. Vi har trænet en del powerplay de sidste to dage og derfor var det også godt at vi fik scoret det første mål i powerplay.

 – Storbritannien var mere skøjtestærke end de foregående år og kæmpede rigtigt godt i 2. periode, hvor de også kom frem til chancer, men vi havde stor effektivitet og satte vores chancer i mål.

– I 3. periode kom alle udespilere i spil og gik lidt ned i tempo, men alt i alt en godkendt indsats. Nu fejrer vi lige sejren, og så skal vi i gang med at forberede kampen i mod Kina i morgen.

Danmark vandt skudstatistikken med hele 41-8, og det var Lilli Pearl Friis-Hansen, der satte det første powerplay allerede efter godt fem minutter. To minutter senere scorede Debbie Andersen til 2-0, mens Julie Henriksen satte 3-0’eren kort før pausen.

De danske scoringer fortsatte i anden periode. Amanda Refsgaard, Emily Kristoffersen og Mille Sørensen scorede de danske mål, og dermed kunne Bjørn Peters altså notere sig seks forskellige målscorere, inden den britiske reducering i tredje periode.