For første gang nogensinde vandt de danske U18-kvinder en landskamp mod Norge. Og endda et norsk hold i forstærket udgave i forhold til gårsdagens kamp i Løren, som Norge vandt med knappe 1-0.

I dag vandt Danmark med hele 6-2 over et hjemmehold, der blev rystet allerede tidligt i kampen, hvor Danmark bragte sig foran 1-0 på mål af Helena Heide. Sidst perioden øgede Julie Henriksen til 2-0 for Danmark, og så satte de norske favoritter ellers tempoet op i midtperioden.

Her kom det danske mandskab under heftigt pres og nordmændene fik reduceret til 1-2. Kort inde i anden periode fik hjemmeholdet udlignet, og lignede nu cruise control mod en norsk sejr. Specielt da Emma Mathiesen i det 44. minut modtog en udvisning.

I stedet for norsk scoring blev det dansk i undertal. Mille Sørensen satte 3-2-scoringen og seks minutter før var det Amanda Refsgaard med 4-2 for danskerne. To hårde slag for den norske moral.

Helena Heide satte 5-2 i tomt bur og Emma Aller Mathiesen scorede endda til 6-2 i den absolutte slutfase. Stor præstation af de unge danskere.

– En helt vild flot indsats fra pigerne. Vi kæmpede sindssygt og holdt til presset i anden periode, hvor Norge skruede op for tempoet. Vi kom foran med to hurtige mål i første periode og det rystede nordmændene. De kom langsomt mere ind i kampen igen og i slutningen af anden periode var vi under pres. 3-2 målet var shorthanded og knækkede moralen hos nordmændene og alle deres bærende kræfter kunne ikke tåle modgang. Ny målmand hos Norge var også en forskel, lyder det fra Bjørn Peters, landstræner for U18-kvinderne.

De to hold mødes i en afgørende kamp i “serien” klokken 11 i morgen i Lørenhallen.