Allerede inden den sidste kamp mod Ungarn var de danske U18-kvinder sikret endnu en sæson i Division IA, den næstbedste VM-række.

Derfor var det til at leve med, at ungarerne vandt den sidste match med 3-1, selv om landstræner Bjørn Peters naturligvis gerne havde set sine tropper score et point eller tre mere som afslutning.

– Vi forsøgte alt, synes jeg. Toppede vores kæder, matchede deres kæder, som vi ønskede og forsøgte at lægge det nødvendige pres. Det lykkedes desværre ikke. Deres farlige førstekæde fik lov at score to gange, konstaterer han.

Det var Sofie Dahl, der scorede det enlige danske mål, som var en reducering til 1-2. Kort efter satte Ungarn 3-1-målet, og derefter blev der altså ikke scoret mere.

Danmark ender dermed på femtepladsen med fire point.

– Det er godkendt, for vi bliver oppe. Vi ville selvfølgelig gerne have scoret lidt flere point, men omvendt var det en meget lærerig for de unge spillere. De har lært, at de skal være mentalt klar fra start på det her niveau, og at man skal skøjte i 60 minutter og i hvert eneste skift. Ellers bliver man straffet, siger Bjørn Peters fra Østrig.