Klokken 20 her til aften spillede de danske U18-kvinder testkamp mod de polske VM-værter. De to hold mødes ligeledes i VM-premieren om et par dage i hallen i Katowice og generalprøven gik glimrende for de unge danske løvinder.

Det blev nemlig til en stensikker 6-1-sejr over polakkerne i en kamp, der blev dræbt allerede efter 10 minutter, hvor danskerne førte 3-0. Amalie Andersen stod for to af tre mål i det solide danske udlæg, som også gav mål af Sara Knudsen.

– Fremragende ti minutter vi lagde ud med. Hårdt pres på polakkerne og godt skøjteløb fra vores spillere. Nøjagtig, som vi gerne vil have holdet til at agere, siger trænerduoen Peters/Werner fra Polen.

Slutresultatet blev 6-1, og det kunne sagtens have været større, hvis de danske kvinder havde spillet lidt mere direkte og ikke søgt den svære pasning. Men der blev gjort et godt stykke arbejde, powerplayet fungerede godt og den danske sejr var ikke i fare.

– Polakkerne var måske ikke så stærke, som vi havde troet, så vi har bestemt gode muligheder for at vinde VM-premieren søndag. Men det kræver en fuldt koncentreret indsats, siger landstrænerne.

Lilli Pearl Friis-Hansen, Amalie Andersen og Julie Oksbjerg scorede de sidste tre danske mål, der dermed sikrede de rød-hvide en perfekt optakt til Division IB-VM, der altså begynder søndag aften mod Polen for danskernes vedkommende.

Her er danskernes holdopstilling – kæde for kæde:

Maria Peters
Lilli Pearl Friis-Hansen
Signe Sass

Linn Thomsen
Kristine Melberg

Julie Oksbjerg
Sara Knudsen
Mille Sørnsen
—-
Amalie Andersen
Amanda Normann Refsgaard

Laura Hvam
Julie Henriksen
Kathrine Westmark
—-
Sofie Damgaard
Sofie Scott

Alberte Schlie
Debbi Andersen
Emma Jensen

Keeper:
Cassandra Repstock-Romme
Emma-Sofie Nordstrøm