Det danske U18-landshold fik en vild start på VM-turneringen i Grand Forks, USA, og der var point inden for rækkevidde, men desværre blev det til et knapt 4-5-nederlag mod Slovakiet.

Danskerne fik en drømmestart. Allerede inden, der var gået fem minutter, førte de rød-hvide med 3-1, og slovakkerne byttede keeper.

Jakub Lacka havde ellers bragt Slovakiet foran tidligt i kampen, men med tre mål på under et minut, fik danskerne vendt skuden i en fart. Jacob Schmidt-Svejstrup, Magnus Molge og Nikolaj Krag-Christensen stod for de tre rød-hvide scoringer.

Til gengæld reducerede slovakkerne næsten lige så hurtigt, så stillingen efter 4:55 var 3-2 i dansk favør. Inden første periodes afslutning var kampen vendt i favoritternes favør, så Slovakiet førte 4-3 efter 20 minutter. Vildere kunne en VM-indledning knapt blive, og det var ganske logisk, at Kasper Krog i målet blev skiftet ud med Emil Gransøe.

– Efter den gode start fik vi ikke for alvor gang i vores nærkampsspil, og slovakkerne endte først på de fleste pucke. Det kostede de tre slovakiske, lyder det fra assisterende træner Bjørn Østergaard fra Grand Forks.

– Vi fik ro på i løbet af pausen og byttede målmand, og aftalte, at vi havde fået det kriller, der måtte være, ud af kroppen, og så begynde at spille hockey. Det må man sige spillerne gjorde. Anført af Emil Gransøe i buret dominerede vi store dele af 2. periode, som blev krydret af en powerplay-perle fra Joachim Blichfeld, lyder det fra Østergaard.

Altså 4-4 inden tredje periode, og en helt åben match, der var blevet lidt mere “normal” efter de første vilde 20 minutter.

– Spillet bølgede frem og tilbage i tredje periode, og vi byttede chancer i begge ender. Desværre for os trak slovakkerne det længste strå, og scorede til 5-4 midtvejs i perioden.

– Vi spiller med seks mand i lidt over et minut, men formåede ikke at få scoret, og tabte derfor 5-4. Rigtig flot åbning på VM, hvor vi altså som oprykker pressede verdens sjettebedste hold til det yderste. Trods nederlag føler vi, at vi allesammen kan se os selv i spejlet efter en fabelagtig indsats, lyder det fra Bjørn Østergaard.

Emil Gransøe, der kom ind i stedet for Kasper Krog, blev kåret som Danmarks bedste og sluttede kampen med en redningsprocent på 95.65.