Det unge danske U18-landshold for kvinder tabte i går den afgørende kamp om at undgå nedrykning mod Ungarn, der lige var en tand klogere og mere rutinerede end de danske gæster.

I flot kulisse med mange tilskuere og trommer, spillede danskerne under forhold, man sjældent oplever til pige- og kvindeishockey i Danmark.

Danskerne fik den dårligst mulige start på kampen med en ungarsk scoring efter halvandet minut,  som de danske spillere lidt usikre. Ungarerne fik momentum foræret. De unge løvinder kæmpede sig ind i kampen igen, men der blev i første periode spillet for passivt i forsvaret, det gav en del chancer til ungarerne, og efter 16 minutter blev det 2-0.

En tidlig scoring af Ungarn i powerplay i anden periode gjorde det for alvor svært for det danske hold, men periodepausen havde alligevel vækket løven i pigerne, og der blev arbejdet stenhårdt og man stod bedre i forsvaret.

Danmark fik i perioder overtag og momentum, men de danske spillere gik med på ungarernes provokationer og slog tilbage.

Med de ungarske tilskuere til at lægge pres fra lægterne, røg danskerne i straffeboksen. 14 minutter i undertal gjorde det meget svært, da det skadesplagede danske hold skulle bruge de erfarne offensive kræfter til at kæmpe udvisningerne igennem.

Det gav spilletid på over 25 minutter for flere af angriberne, der dermed også fik brugt de kræfter, de ellers skulle bruge på at score mål. Amalie Andersen og Amanda Refsgaard kørte dobbeltskift hele kampen.

Som bedste spiller blev Amanda Refsgaard udnævnt. For hele turneringen blev Emma Jensen kåret som turneringens spiller for Danmark.

– Vi er meget skuffede, og det er næsten ikke til at bære, at vi rykker ned, lyder det fra det danske trænerteam.

– Som helhed er vi meget sårbare, når to bærende kræfter bliver skadet, og med det i baghovedet spillede vi en flot turnering mod hold, der opererer med større budgetter – endda større end et dansk U20-landshold for herrer. Samtidig har mange af nationerne været med i den her årgang flere år end os, og det betyder, at de spiller meget langt mere rutine på det her niveau. Til gengæld kan vi kun være stolte over, hvad vi har opnået på kun halvandet år med vores mandskab, siger Bjørn Peters, en af de to danske cheftrænere.

– Heldigvis har vi lært en masse, og pigerne bliver modnet til deres kommende tid på seniorlandsholdet. Vi skal i fremtiden lære at holde presset og ikke tage så mange udvisninger i de afgørende og tætte kampe, siger han.

– For at udvikle pigeishockeyen i Danmark og opnå vores mål om at være fast nation i Division I, skal vi på sigt have flere spillere og større bredde. Det kræver flere pigespillere, og det håber vi, at klubberne kan hjælpe med. Vi glæder os allerede til næste sæson med succes i kvalifikationsgruppen til Division I, lyder det fra Bjørn Peters.