Det danske U18-landshold kom ud af VM-puljespillet uden point, men dog med skindet på næsen i de fleste kampe. I dag klokken 18 dansk tid gælder det første kamp i nedrykningsserien mod Letland, der spilles bedst af tre. Danmark slog Letland 5-4 i en testkamp op til turneringen, så selv om letterne snuppede to point med Schweiz og Sverige (et i hver kamp) i de indledende runder, så ligner det to eller tre meget jævnbyrdige matcher.

– Vi har udviklet os som hold gennem turneringen, og vores niveau har været konstant opadgående. Det er nu, vi skal vise, vi er bedst, lyder det fra Bjørn Østergaard, Danmarks assisterende landstræner.

Her ved udgangen af gruppespillet, kan de rød-hvide med landstræner Martin Struzinski i spidsen mest ærgre sig over, at det ikke lykkedes at holde ved i den første gruppekamp mod Slovakiet, hvor Danmark førte 3-1 kort inde i kampen – og var med i matchen langt hen ad vejen.

Tre point i den kamp kunne – i fald de andre resultater havde flasket sig – have givet Danmark gode muligheder for at overleve puljen og komme ind i nedrykningsspillet. I den sidste gruppekamp tabte de rød-hvide 2-9 mod Tjekkiet, men det var først efter en halv time, danskerne knækkede.