Det danske U16-landshold afsluttede tidligt søndag firkantturneringen i schweiziske Zuchwil. Også i den tredje kamp blev det til nederlag, denne gang mod “Switzerland Red” – det andet schweiziske udvalgt hold – der endte med at vinde hele 8-0 (2-0,0-0,6-0).

Danskerne fulgte godt med i de to første perioder, men schweizerne endte med at vinde hele 6-0 i de sidste 20 minutter og så var den kamp naturligvis lukket og slukket. Det betyder, at Danmark sluttede sidst i turneringen uden point.

– Der blev talt lidt med store bogstaver efter kampen lørdag, og selv om vi kom hurtigt bagud igen i dag, så skal spillerne have ros for at kæmpe hårdt og være bedre med i de to første perioder.

– Til gengæld var vi vidne til et totalt sammenbrud i tredje periode, som skuffede os. Det må ikke ske for et dansk landshold med løven på brystet, siger landstræner Daniel Rasmussen her til aften, hvor den danske trup er på vej gennem den 19 timer lange bustur hjemover.

– Vi må erkende, at schwiezerne lige nu er langt foran os. Vores spillere skal hjem og træne i alle spillets facetter, og det skal primært være hjemme i klubberne – og selvfølgelig også på vores samlinger. Det er i grundfærdigheder som skøjteløb, fysik, spillet uden puck og mand/mand-situationerne, siger landstræneren.

U16-landsholdets store mål og denne årgangs “VM” er seksnationersturneringen i tyske Füssen, der spilles i april. Schweizerne er på det tidspunkt blandt modstanderne igen, og det skal blive spændende at se, hvor meget de unge danskere har forbedret sig til den tid.

Oversigt:
Resultater og slutstilling i Zuchwil
Danmark-Tyskland 2-4
Schweiz “Red”-Schweiz “White” 7-6 (ot)
Schweiz “White”-Danmark 6-0
Schweiz “Red”-Tyskland 7-5
Schweiz “Red”-Danmark 8-0
Schweiz “White”-Tyskland 4-3 (ot)

1. Schweiz “Red” 3 22-11 8
2. Schweiz “White” 3 16-10 6
3. Tyskland 3 12-13 4
4. Danmark 3 2-18 0