Det danske u16-landshold var indstillet på at fortsætte gårsdagens gode takter, men kom desværre ind i schweizisk stormvejr fra startens af dagens kamp ved VM i Norge.
Schweiz havde haft hviledag i går, og virkede til, at de var parate til at viske tavlen ren efter nederlaget til Østrig.
Landstræner Thomas Madsen fra Gjøvik:
– Som perioden skred frem, kom vi bedre og bedre med, og ved 0-0 havde vi to-tre store chancer for at komme foran, i stedet lykkedes det schweizerne at tage føringen. Vi kom bedre med i anden periode, og selvom de kommer på 2-0, så havde vi stadigvæk en række store tilbud.
Tredje periode startede godt – vi fik en break away og jagtede en reducering. Men desværre kom de på 3-0, og så gik luften desværre lidt af ballonen, hvor schweizerne for let kom til 4-0- og 5-0-målene. Kort efter reducerede vi dog, og det skabte lidt tro på tingene, og vi trak målmanden i forsøget at på at få de nødvendige mål i forhold til en plads i semifinalen, forklarer Thomas Madsen.
– På trods af en god chance i 6 mod 5, så lykkedes det Schweiz kort efter at score til 6-1 i tomt mål.
– Schweiz kårede efterfølgende deres målmand som bedste spiller, og det må være en anderkendelse af, at han flere gang holdt os fra at score på trods af flere store chancer – upåagtet hvad skudstatistikken siger, lyder det fra Thomas Madsen.
– Et ærgerligt resultat, hvor vi havde håbet på mere og med lidt større kynisme havde vi måske haft de store smil fremme nu, fordi det på mange måder var en godkendt indsats imod et stærkt hold, siger landstræneren.
Fakta:
DK – Schweiz 1-7 (0-1, 0-1, 1-5)
5-1 Marcus Almquist (Sebastian Uldal, Jeppe Müller)
Skud:
15-37