Jens Nielsen fortsætter som assistent for Heinz Ehlers, mens to nye svenske kapaciteter bydes ind i et nyt stærkt landstrænerteam for det danske ishockeylandshold

Det danske ishockeylandshold har trænerteamet klar til den kommende sæson, hvor landstræner Heinz Ehlers har budt et par store svenske kapaciteter indenfor. Først og fremmest fortsætter Jens Nielsen dog som assisterende træner – nøjagtig som det har været tilfældet i de seneste to sæsoner, hvor han med sikker hånd har været sparringspartner for Ehlers, som nu er overgået til at være landstræner på fuld tid.

Nye i trænerteamet bliver Andreas Lilja, der ligesom Nielsen skal være assisterende træner for Heinz Ehlers, mens Magnus Wennström skal være ansvarlig for målmænd og videoanalyser. Begge kommer med stor erfaring.

– Jeg er meget glad for, at Jens (Nielsen) fortsætter sideløbende med, at han er blevet assisterende træner i SCL Tigers i Schweiz. Samtidig har jeg fået både Andreas Lilja og Magnus Wennström varmt anbefalet. Det er to meget kompetente folk, siger Heinz Ehlers.

– Andreas Lilja har selv spillet på højeste niveau, og er i gang med at skabe sig en trænerkarriere. Samtidig har han seks danske spillere i Malmö, hvor han også er assisterende træner. Det kan kun være en win-win-situation – både for Danmark og for Malmö.

– Magnus Wennström er en meget velanset målmandstræner og samtidig ekstremt dygtig til at bruge video, hvor han også skal spille en stor rolle. Det samarbejde har jeg store forventninger til. Jeg glæder mig over, at de begge stammer fra Skåne-regionen, hvor man altid har haft en god forståelse for dansk ishockey, tilføjer landstræneren.

44-årige Andreas Lilja har spillet langt over 600 kampe i NHL og har vundet Stanley Cup-trofæet med Detroit Red Wings. Han stoppede sin karriere i 2015 i Rögle og er siden gået trænervejen. Han har været assisterende træner i Kristianstads IK i de seneste to sæsoner og skal i den kommende sæson være assisterende træner i Malmö Redhawks, der har seks landsholdsaktuelle danskere i truppen.

– At komme ind omkring Danmarks landshold er en fantastisk mulighed for mig. Som aktiv vil man nå så langt som muligt, som træner ønsker man at komme på samme rejse. Nu får jeg mulighed for at arbejde under det danske landshold og ikke mindst under Heinz Ehlers, der har en enorm erfaring som træner. Jeg er virkelig opsat på, at vi sammen skal gøre en god figur, siger Lilja.

43-årige Magnus Wennström er tidligere mangeårig målmand i den svenske storklub Rögle, hvor han straks efter sin aktive karriere overgik til at være målmandstræner og videocoach. Han har arbejdet med målmændene i Rögle siden 2006 og har tilegnet sig størst mulig erfaring inden for faget.

– Det bliver en ny og spændende udfordring for mig at begynde på landsholdsniveau, og jeg glæder mig til at arbejde under Heinz, som er en meget dygtig træner og samtidig en yderst behagelig person. Teamet ser yderst interessant ud, og jeg ser frem til at gå i dybden med den danske målmandsbesætning, siger Magnus Wennström.

Heinz Ehlers står naturligvis med det overordnede ansvar og den sidste beslutning, mens Jens Nielsen primært arbejder med offensiven og powerplayspillet. Andreas Lilja arbejder med undertal og defensiven, mens Magnus Wennström altså skal arbejde intensivt med videoanalyser og målmandstræning. Ud af teamet går Peter Hirsch og Rikard Franzén. Sidstnævnte bliver cheftræner i SCL Tigers, hvor Heinz Ehlers tidligere var træner, mens Peter Hirsch bliver målmandstræner i SKA St. Petersborg.

– Vi havde et godt samarbejde, og det er store kompetencer, vi mister. Men det siger også noget om deres kvaliteter, at de fortsætter i gode job. At Peter Hirsch får et job i SKA St. Petersborg, siger noget om, hvor dygtig han er, og han har været fremragende som videocoach hos os. Forhåbentlig vender han en dag tilbage til dansk ishockey, siger Heinz Ehlers.

– Når det er sagt, glæder jeg mig enormt til samarbejdet i det nye team. Det er altid godt med friske øjne på arbejdet, lyder det fra landstræneren, der samler sit mandskab – med alle de forbehold, der nu måtte være – for første gang i november.