Det var hjerteskærende scener efter kampen mellem Danmark og Sverige i Beijing. En direkte duel mod de blå-gule om en plads i OL-kvartfinalen er jo nærmest historisk i sig selv og selv om det endte med et nederlag på 1-3 og tårer og tristhed hos ishockeykvinderne, så forlod holdet turneringen med størst mulig ære og stolthed.

Det begyndte med et ærgerligt nederlag mod Kina, der scorede det afgørende mål blot 50 sekunder før tid og derefter fulgte en offday mod Japan og et nederlag på 2-6.

Da de danske kvinder havde “kniven på struben” mod Tjekkiet i den tredje kamp, præsterede holdet fremragende og skrev historie ved at score den første danske OL-sejr nogensinde.

Med Cassandra Repstock-Romme som en forrygende sidste skanse og en effektiv udnyttelse af chancerne i den anden ende kombineret med en gigantisk vilje og fight, lykkedes det at besejre favoritterne med 3-2 og dermed bevare håbet om en plads i kvartfinalen.

Det kiksede lige nøjagtig og desværre mod svenskerne i en kamp, som faktisk var “Danmarks” i lange perioder. Desværre fungerede powerplayspillet ikke optimalt, og det blev afgørende.

Men sikke en præstation. Kvindelandsholdet kom i den grad “ud i stuerne”.

– Kvindelandsholdet kom på landsdækkende tv og vores profiler viste sig frem som store personligheder – både på og uden for isen. De var fremragende repræsentanter for dansk ishockey og deres indsats betyder forhåbentlig, at flere unge piger begynder til ishockey i fremtiden. Nu har de virkelig fået nogle forbilleder at se op til, siger Henrik Bach Nielsen, formand for Danmarks Ishockey Union.