Æresmedlem og tidligere formand i DIU, Ejvind Olesen, runder en stor milepæl i dag.

Ejvind Olesen bliver 80 år, og ishockeymæssigt kunne han senest glæde sig over det danske landsholds succes ved VM i Rusland.

Han følger stadig ishockeysporten tæt – både på landsholds- og klubplan, og kan se frem til at overvære et A-VM på hjemmebane i 2018.

Noget, der i Olesens egen ”regeringstid”, var en total utopi. Men Ejvind Olesen var en dem, der sendte signalet om, at dansk ishockey ville og skulle mere end at forblive en evig C-nation.

Han var i DIU’s bestyrelse fra 1985 til 2001 – heraf 15 år som formand, og han satte på den måde sit store præg på dansk ishockey, der i Olesens tid stille og roligt bevægede sig fremad mod verdenseliten.

Ejvind Olesen var medlem af IIHF’s strukturudvalg, og han var en af hovedpersonerne, der var med til at beslutte, at den bedste VM-gruppe skulle udvides til 16 hold. I øvrigt i selskab med kolleger fra Schweiz, Finland, Rusland og Sverige.

Dermed var Ejvind Olesen via sit internationale arbejde også med til at hjælpe Danmark med at etablere sig i verdenstoppen, og har en stor del af æren for dansk ishockeys fremgang i det nye årtusinde.

Olesen, journalist af erhverv og stadig aktiv i faget i sin specialmetier, rejsejournalistik, var manden bag et af de mest citerede ordspil nogensinde om dansk ishockey. Da udlændingebegrænsningen i dansk ishockey blev ophævet sagde han:

”Fordi der er fri bar, behøver man jo ikke at drikke sig beruset”.

Og det er jo en sandhed, der holder den dag i dag.

Dansk ishockey ønsker Ejvind Olesen tillykke med de 80 år.