Sæsonen er slut. Mandag aften markerede den sidste landskamp i sæsonen. I Ostrava tabte A-landsholdet lidt ærgerlig med 0-1 til Slovenien, men nederlaget kunne ikke overskygge den flotte sejr over Norge lørdag aften og dermed den yderst vigtige forbliven på det bedste VM-niveau.

Danmark er med i 2016. Enten i Skt. Petersborg eller i Moskva, hvor de to indledende puljer som bekendt skal spilles. Nu venter vi blot på puljeinddelingen, der som bekendt afhænger af verdensranglisten og dermed også de afgørende VM-kampe i denne uge.

Det samme gælder i øvrigt for puljeinddelingen og det eventuelle setup for OL-kvalifikationen til Sydkorea 2018. Den afgørende kvalrunde spilles i september 2016, og det er stensikkert, at Danmark denne gang spiller på udebane i en af de sidste fireholdspuljer.

A-landsholdet er dermed med på højeste niveau på alle parametre og begge de ældste juniorlandshold spiller som bekendt også med på højeste niveau i den kommende sæson.

Efter den flotte kvartfinaleplads i Toronto i juledagene skal U20-landsholdet i den kommende sæson til Helsinki i Finland for at møde Canada, USA, Sverige og Schweiz i den indledende pulje i den bedste VM-gruppe.

U18-landsholdet tog som bekendt til Ungarn og sikrede oprykning – også til det bedste niveau. Grand Forks i staten North Dakota lægger is til VM 2016, og Danmark møder i puljen Finland, Canada, Tjekkiet og Slovakiet.

Det er værd at bemærke, at de eneste nationer – udover Danmark – der er repræsenteret både ved A-, U20-, og U18-VM, er Rusland, Sverige, Finland, USA, Canada, Tjekkiet, Schweiz og Slovakiet.

Glem heller ikke, at det yngste danske landshold på herresiden, U16-mandskabet, der som bekendt ikke er med i nogen VM-turnering, gik sejrrigt fra sæsonens største opgave.

I seksnationers-turneringen i Salzburg blev det til en flot finalesejr over Østrig.

Kvindelandsholdet har for første gang nogensinde spillet sig ind i verdenshierarkiets top 10 og her er en OL-kvalifikation også et naturligt fokuspunkt for kvindelandsholdet.

Division I-VM sluttede med en fjerdeplads, der skulle have været en tredjeplads, hvis ikke lige marginaler og dagsform havde svigtet i den sidste kamp mod Frankrig.
Kampen for en eventuel oprykning til det fineste selskab fortsætter i den kommende sæson, og faktisk er OL-kvalifikationen også på spil ved næste VM.

Kan Danmark forblive i top 11 på verdensranglisten efter næste VM er der garanti for deltagelse i den afgørende OL-kvalifikation, der spilles i februar 2017. Ellers er der er en yderligere kval-runde på programmet.

Og for at kvindelandsholdet har en stærk fremtid, er det yderst vigtigt, at U18-kvindelandsholdet er kommet i gang. Og det med bravur.

Bjørn Peters’ mandskab vandt samtlige VM-kampe ved Division I-kvalifikationen i Polen. 15 point i fem kampe og 29-2 i målscore siger alt om den suverænitet, som de unge danske spillere udviste.

Dermed spiller U18-holdet i Division I i den kommende sæson.

En stor landsholdssæson altså – vi glæder os allerede til den kommende.