Dansk Ishockey Dommerklub får hvert år flere dygtige dommere, som kommer med en fortid som spiller på højt ungdoms- og seniorniveau. Spillere, der lige præcis missede pladsen på det lokale hold i Metal Ligaen, men har masser af mod på at skabe en seniorkarriere i ishockeyverdenen.

– Det kommer vi til at satse endnu mere på – allerede fra sæsonen 19/20. Derfor opfordrer vi alle nuværende eller tidligere spillere, som gerne vil fortsætte livet på isen som dommer, til at kontakte os via formularen, så vi kan gøre jer endnu klogere på, hvad en dommerkarriere har at byde på, siger Michael Kamp, der er formand for DID.

Har man interesse i at blive ishockeydommer, er det blot at trykke her for at udfylde en formular. Derefter vil man hurtigt blive kontaktet for at komme videre i processen. 

I den forbindelse har dommerklubben netop lanceret en ny introvideo, der kort og klart fortæller historien om Mads Frandsen, der dømmer i den bedste række både i Danmark og i Norge.

– Mit skifte fra spiller til dommer har givet mig en karriere på topniveau i den sport, jeg elsker. Det var en svær beslutning at træffe, men jeg har ikke fortrudt den et sekund siden, fortæller han.

– Jeg dømmer i GET-Ligaen i Norge og Metal Ligaen herhjemme. Det bliver til 75 kampe om året. Jeg tænker ikke så meget over det til dagligt, men det er jo vanvittig fedt, siger den 29-årige hoveddommer.

Den 18-årige linjedommer, Rasmus Haarkær, har også taget springet fra spiller til dommer:

– Udover at kunne skabe mig en karriere i ishockey på topplan, så er det super fedt, at jeg får det samme kammeratskab og samarbejde på isen i dommerteamet, som jeg gjorde på et hockeyhold.

Har man interesse i at blive ishockeydommer, er det blot at trykke her for at udfylde en formular. Derefter vil man hurtigt blive kontaktet for at komme videre i processen.