Kvindelandsholdet snuppede en flot sejr over Division IA-kollegerne fra Østrig i eftermiddag, da første kamp ved firenationersturneringen i Ungarn blev spillet. Danskerne vandt en stensikker 5-2-sejr, der kunne have været større, hvis eksempelvis et par breakaways i løbet af kampen var blevet udnyttet.

– Spillerne og de forskellige kæder havde fået deres helt faste roller, og det fungerede rigtig godt. Jeg fremhævede tredjekæden efter kampen, for de arbejdede stenhårdt og havde fået til opgave at lukke østrigernes førstekæde ned. Det fungerede fremragende og det gav os også spillerum den anden vej, siger landstræner Michael Thomsen fra Budapest.

Tredjekæden med backerne Linn Thomsen og Charlotte Densing og angriberne Michelle Weis, Michele Brix og Emma Russell havde endda også overskud til at producere fremad.

Kampen blev spillet i UTE-Arena, der til daglig lægger is til kampene i den ungarsk-baserede MOL-Liga, og det var altså en flade som danskerne befandt sig rigtig godt på. I øvrigt mod en modstander, som Danmark igen møder i åbningskampen ved Division IA-VM i Aalborg i slutningen af marts.

– Vi må også rose spillerne for at “krige” rigtig godt. Vi havde talt med om stoltheden ved at have løven på brystet, og der blev virkelig vist en fremragende indstilling i dag, siger Michael Thomsen fra Budapest.

I morgen spiller danskerne mod Slovakiet og Line Ernst og Josephine Asperup støder til truppen. Det betyder, at Michael Thomsen satser på at rive endnu mere tempo ud af sit hold ved at gå op på fire kæder.

Danske målscorere i dagens kamp var med periodecifre 1-1,1-0,3-1 i dansk favør: 1-0 Julie Gregersen (Josefine Persson, Henriette Østergaard), 2-1 Jeanette Langsager (Josefine Persson, Michelle Weis), 3-1 Michele Brix Nielsen, 4-1 Silke Guld (Linn Marie Ploug Thomsen) 5-2 Julie Gregersen (Josefine Persson,  Jeanette Langsager)