Et eksempel til efterfølgelse.

Det siger direktøren for Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen, om det pilotprojekt, Aalborg Kommune, AaB Ishockey, Elitesport Aalborg og fire skoler med stor succes har været igennem i de seneste to sæsoner.

Projektet har i løbet af to sæsoner introduceret 1. klasseelever fra ni skoler og 16 forskellige klasser i Aalborg til ishockeysporten, og det har været en succes, der forhåbentlig kan inspirere til andre lignende samarbejder rundt omkring i landet.

– Ildsjælene i Aalborg har i den grad fat i noget i af det rigtige, hvis vi skal have flere ishockeyspillere rundt omkring i vores haller. Det er perfekt, at så mange børn allerede i en tidlig alder bliver introduceret til vores dejlige sport, siger Ulrik Larsen.

Baggrunden er den seneste folkeskolereform, der opfordrer og giver rum til mere bevægelse på skolerne og samarbejde med lokale foreninger, og det var på den baggrund, at Elitesport Aalborg i sin tid tog kontakt til AaB Ishockey for at høre, om ishockeysporten også kunne implementeres i arbejdet med de yngste elever i lokalområdet.

Det har resulteret i to sæsoners frugtbart arbejde, hvor otte klasser – fire før og fire efter jul – har været på seks undervisningsbesøg med 14 dages mellemrum.

Det har fra start været vigtigt, at kvaliteten har været høj, og det har AaB Ishockeys trænere, de to tidligere ligaspillere Thomas Englund og Jimmy Nielsson garanteret og udført på fornem vis.

– Det er vigtigt, at børnene bliver introduceret tidligt til nye sportsgrene, så de kan ramme den rigtige, når de skal vælge. Det mindsker også risikoen for at de falder fra, siger Torben Sørensen fra Elitesport Aalborg.

De mange børn fejrede forløbet med to fine afslutningsdage i sidste uge, hvor isen i Gigantium var fyldt op med glade børn og smilende ansigter. Evalueringerne fra lærerne på skolerne kun været positive.

Allerede nu er det besluttet, at pilotprojektet fortsætter i Aalborg, hvor folkeskoleklasserne altså fortsætter med at spille ishockey også efter sommerferien.

– Vi kan kun opfordre til, at andre klubber rundt omkring i landet kigger på modellen fra Aalborg i forhold til rekrutteringen af spillere. Vi må sende store roser til Elitesport Aalborg og Torben Sørensen for at have igangsat et struktureret og velordnet projekt – og ligeledes til AaB Ishockey for en seriøs tilgang til den gode mulighed, siger Ulrik Larsen.

350 børn m/forældre, lærere og pædagoger med tilknytning til projektet vil i øvrigt være på plads til landskampen mellem Danmark og Slovakiet på lørdag i Gigantium.

Kort fortalt har forløbene i Aalborg set således ud:
Hver klasse kommer hver på 6 undervisningsbesøg med 14 dages mellemrum.
Dagsprogrammet i forbindelse med det enkelte besøg ser således ud:
kl. 11.30 – 12.00 – Ankomst Gigantium – omklædning
kl. 12.00 – 12.45 – Aktiviteter på isen
kl. 12.45 – 13.15 – Omklædning Klassen går af isen
kl. 13.15 – Afgang fra Gigantium

Her indtryk fra afslutningsdagene: