De to danske ungdomlandshold, der var i aktion i går, klarede sig begge glimrende og tog fra kampene med fine sejre.

U16-landsholdet spiller “et uofficielt VM” i Frederikshavn, hvor den traditionelle seksnationersturnering afvikles i år. Det er her, hvor spillernes form skal kulminere i en række kampe mod andre dygtige nationer og på den måde er det den vigtigste turnering for sæsonen for de unge 16’ere – og dermed en slags VM-turnering.

Det blev til en dansk 2-0-sejr over Italien i Frederikshavn. En sejr, der burde have større, for danskerne dominerede stort.

Målene blev scoret af Alberto Pison og Jonas Gantzel Torbensen.

I dag holder Danmark kampfri, men møder torsdag Tyskland, der i dag møder Italien.

I den anden pulje vandt Schweiz 5-3 over Østrig.

Det danske U18-landshold spillede i aftes testkamp mod Norge i slovenske Bled, hvor det i weekenden går løs med Division IA-VM.

Her møder Danmark blandt andre Norge i en turnering, der ganske utraditionelt spilles på neutral is, eftersom ingen forbund havde budt på arrangøropgaven.

En god generalprøve blev det for Danmark, der vandt 3-1. Målscorerne var et par af de spillere, der er fløjet sent ind til truppen på grund af, at de har spillet slutkampe i deres respektive ligaer. Lucas Andersen scorede to gange, mens Jonas Røndbjerg nettede en enkelt gang.

To af målene blev scoret i powerplay.

– Vi spillede en fornuftig kamp og tog fornuftige beslutninger i langt størstedelen af kampen, hvilket var betryggende eftersom truppen var mærket af det hårde program. Det var samtidig afslutningen på en hård træningslejr, og nu er der restitution og forberedelse mod åbningskampen på fredag (Danmark møder Ungarn), lyder det fra assisterende træner Bjørn Østergaard.