De danske ishockeyfans kan glæde sig. Danmarks Ishockey Union og TV2 SPORT har netop forlænget den fælles samarbejdsaftale helt frem til 2022/23-sæsonen.

Det betyder – hvis man inkluderer den kommende sæson – at de danske tv-seere er sikret minimum 40 Metal Liga-kampe på skærmen i de næste seks sæsoner.

– Vi er meget glade for aftalen og samtidig stolte over, at TV2 Sport vil fortsætte med at satse på ishockey fra den hjemlige liga.

– Det bekræfter også, at vi har et godt produkt, og at TV2 sætter pris på samarbejdet med de danske ishockeyklubber, lyder det fra DIU-direktør Ulrik Larsen og formanden for ligaforeningen, Klaus B. Rasmussen.

– Vi ser frem til det fortsatte samarbejde med TV2 og vi vil naturligvis gøre alt for at optimere tv-forholdene og dermed også seeroplevelsen sæson for sæson, lyder det.

Samarbejdsaftalen betyder også, at TV2 Sport i højeste grad er Danmarks ishockeykanal.

Stationen har også tidligere købt rettighederne til VM-ishockeyen frem til 2023, og dermed kan man altså som ishockeyfan sætte sig roligt ned i sofaen og puste ud i en længere årrække.

I første omgang kan det danske landshold ses på TV2 Sport til den kommende, spændende OL-kvalifikation.

TV2 Sport sender testkampen fra Riga tirsdag aften med start klokken 18:25. Torsdag klokken 17:30 åbner studiet før kampen mod Hviderusland, der sendes fra klokken 18, mens det allerede går løs henholdsvis 13:50 fredag og 11:50 søndag, når Danmark møder Slovenien og Polen.

Turneringens øvrige kampe sendes også på TV2 PLAY og TV2 SPORT.