Når Dansk Ishockey Award fredag 10. juni løber af stablen i Herning Kongrescenter får arrangementet besøg af en ishockeyhistoriens allerstørste legender overhovedet.

Målmanden for det sovjetiske superhold, der dominerede verdensishockeyen op gennem 70’erne og i begyndelsen af 80’erne, Vladislav Tretiak, kommer nemlig på besøg og skal overrække en af priserne ved Dansk Ishockey Award. Tretiak har 10 VM-guldmedaljer og tre OL-guldmedaljer på sit ishockey-CV, og han er i dag præsident for det russiske ishockeyforbund og ligesom DIU-formand Henrik Bach Nielsen medlem af det internationale ishockeyforbunds (IIHF) øverste ledelse.

– Det er en kæmpe ære, at Tretiak har taget imod vores invitation og kommer til Herning. Det er en anerkendelse af dansk ishockeys internationale status, at han nærmest uden tøven sagde ja tak, da jeg talte med ham om muligheden for at komme forbi og overrække en af priserne, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen.

Vladislav Tretiak blev i forbindelse med IIHF’s 100 års-jubilæum i 2008 valgt ind som målmand på ”alle tiders All Star-hold”, og han var i sin aktive tid kendt som værende nærmest uovervindelig.

Det var ikke blot, når Sovjetunionens hold vandt den ene VM-guldmedalje efter den anden, men også når ”The Big Red Machine” prøvede sig af mod nordamerikansk modstand i form af de stærkeste NHL-spillere.

I 1989 blev han den første spiller nogensinde uden NHL-baggrund, der blev indvalgt i den canadiske Hockey Hall of Fame i Toronto, og Tretiak blev i 2000 kåret som den bedste russiske ishockeyspiller nogensinde.

Efter den aktive karriere, der sluttede i 1984 med olympisk guld ved legene i Sarajevo, fortsatte Vladislav Tretiak med at arbejde som målmandstræner, og han blev hurtigt anerkendt for sin fremsynethed og dygtighed i trænergerningen, inden han rykkede ind på den politiske og sportspolitiske scene. Den 10. juni er han altså i Herning.

– Det er ikke blot en af ishockeyens store navne – det er i mine øjne et af de største navne overhovedet i sportshistorien, vi kan præsentere ved Dansk Ishockey Award. Vi glæder os allerede, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen.

Der er stadig mulighed for at købe VIP-borde til arrangementet, ligesom der også er få billetter til salg på tribunerne. Kontakt billetsalget hos MCH på 9926 9708 eller billetsalg@mch.dk.