For første gang siden 2010 er Peter Regin igen med på det danske seniorlandshold, når Danmark i begyndelsen af februar spiller Metal Challenge i Rødovre – en trenationersturnering med Sydkorea og Norge som de to modstandere.

Peter Regins seneste landsholdsoptræden var ved det – set med danske øjne – legendariske VM i Tyskland, hvor Danmark sikrede sig sin hidtil eneste optræden i en VM-kvartfinale. Siden dengang har skader og NHL-engagement forhindret Peter Regin i at spille VM for landsholdet, men med skiftet til KHL-klubben Jokerit Helsinki er en ny Regin-æra på landsholdet blevet muliggjort.

Den russisk-baserede Kontinental Hockey League holder sig nemlig også de obligatoriske landsholdsbreaks, og det har altså givet landstræner Janne Karlsson mulighed for at få Peter Regin med ind i truppen til Metal Challenge.

– Jeg glæder mig virkelig til at komme tilbage til Danmark og spille for vores hjemmepublikum. Det at være baseret i Europa giver mig nye muligheder i forhold til landsholdet, og det bliver stort at være en del af holdet frem mod VM (i Moskva i maj) og OL-kvalifikationen (i Hviderusland i september). Jeg husker med stor glæde tilbage til VM i Tyskland, ser frem til at træne under Janne Karlsson og føle stoltheden ved at være i rødt og hvidt igen, siger Peter Regin.

Landstræner Janne Karlsson kan se frem til en gedigen forstærkning i truppen med Peter Regins comeback.

Siden sit comeback til europæisk ishockey har Regin strålet og står lige nu noteret for 35 point i 46 KHL-kampe, og er for øjeblikket nummer 19 på topscorerlisten i den 28 hold store liga, der tæller adskillige verdensstjerner og regnes som verdens næstbedste efter NHL. Han har spillet 84 landskampe for Danmark med 41 point til følge.

– Med Peter tilbage på holdet, får vi nye offensive muligheder. Han har et fremragende blik for sine medspillere, samtidig med, at han er uhyre målfarlig. Hans status i Jokerit og KHL siger alt om, at Danmark får et ekstra stærkt kort på hånden i den her sæson, siger landstræner Janne Karlsson.

Brikkerne i resten af truppen til Metal Challenge er ved at falde på plads, og de resterende spillere forventes offentliggjort i næste uge.

Programmet for Metal Challenge i Rødovre:

Sydkorea-Norge 11. februar 20:00
Danmark-Sydkorea 12. februar 20:30
Danmark-Norge 13. februar 17:30

Desuden spiller Norge og Sydkorea en ekstra træningskamp 10. februar 20:00