Et historisk stærkt dansk ishockeylandshold samles i København fredag den 26. august for at forberede sig til en af de vigtigste turneringer for dansk ishockey nogensinde: kvalifikationsturneringen til OL 2018 i Pyeongchang, Sydkorea.

Kvalifikationsurneringen afvikles i Minsk, Hviderusland fra den 1. til den 4. september 2016 og inkluderer kampe mod værtsnationen, Slovenien og Polen; vinderen af turneringen kvalificerer sig direkte til OL 2018.

Landsholdet vil have base på Scandic Hotel Sydhavnen under optakten og vil dagligt træne i Rødovre Skøjte Arena frem til afrejsen tirsdag middag; alle træninger er åbne for fans og presse.

Vi har valgt at samle deciderede presseaktiviteter på én af de to daglige træninger for at give holdet de bedste betingelser under optakten (se vedlagte program).

Spillere, trænere og ledere står alle til rådighed for interviews i ”Mixed Zone” efter formiddagstræningen lørdag og mandag og efter aftentræningen søndag (præcist som under VM) og vi er lige så åbne og tilgængelige, som ved disse turneringer.

I lufthavnen før afrejsen har vi naturligvis også tid til korte interview-sessioner med den fremmødte presse.

Præcist som ved VM frabeder vi os direkte telefonkontakt til spillerne under hele optakten og turneringen, så kæde- og holdmøder, hviletider etc. ikke forstyrres.

De medier, der deltager på turen med landsholdet, vil naturligvis have daglig direkte kontakt til holdet, mens medier, der dækker turneringen fra Danmark vil have adgang per telefon (via Claus Fonnesbech Christensen) i det omfang, det er muligt.

Af hensyn til holdets øvrige planlagte forberedelsesaktiviteter skal længerevarende individuelle interviews (+10 minutter) bookes hurtigst muligt med holdets Media Officer Claus Fonnesbech Christensen – gerne per mail til cfc@ishockey.dk allerede fra i dag.

Landsholdet har modtaget afbud til turneringen fra Lars Eller (Washington Capitals, familiære årsager) samt indkaldt Mathias Bau Hansen (Frederikshavn White Hawks) som erstatning for Morten Poulsen, som har måttet melde afbud pga. en skade.

Holdopstillingen forventes ikke ændret yderligere inden turneringen og vi rejser med 3 målmænd, 8 backs og 13 forwards. Vi glæder os til turneringen og til at samarbejde med jer. Truppen ser således ud:

Målmænd: 
Frederik Andersen, Toronto
Sebastian Dahm, Graz 99ers
Simon Nielsen, Herning

Backs:
Philip Larsen, Vancouver
Oliver Lauriden, Jokerit
Jesper B. Jensen, Jokerit
Nicholas B. Jensen, Rungsted
Stefan Lassen, Pelicans Lahti
Emil Kristensen, Linköping
Daniel Nielsen, Herning
Markus Lauridsen, Leksand

Forwards: 
Frans Nielsen, Detroit
Mikkel Bødker, San Jose
Oliver Bjorkstrand, Columbus
Jannik Hansen, Vancouver
Nikolaj Ehlers, Winnipeg
Peter Regin, Jokerit
Mads Christensen, München
Nichlas Hardt, Malmö
Frederik Storm, Malmö
Morten Green, Rungsted
Morten Madsen, Karlskrona
Nicklas Jensen, New York Rangers
Mathias Bau, Frederikshavn