Frans Nielsen og New York Islanders blev i nat slået ud af NHLs slutspil efter et 4-0 nederlag til Tampa Bay Lightning, men det bliver ikke til endnu en dansk NHL-forstærkning ved årets VM.

”Alle danske NHL-spillere er naturligvis interessante for landsholdet og vi har derfor taget kontakt til Frans for at forhøre os om muligheden for at flyve ham til Moskva og registrere ham på holdet” udtaler ishockeylandsholdets General Manager Kim Pedersen.

”Heldigvis har både spillere og klubber i NHL stor forståelse for, at en skuffelse i NHL slutspillet kan betyde en forstærkning på de fleste landshold og selvom det kan virke nærmest ubehøvlet, at vi tager kontakt til klubberne og spillerne i timerne efter deres exit, så behandles vi med respekt begge steder”.

New York Islanders gik for første gang i 23 år videre fra første runde i NHLs slutspil og det sætter naturligvis sine spor hos både organisationen og spillerne, og da Frans Nielsens kontrakt endvidere udløber hos New York Islanders efter denne sæson, så var landsholdsledelsen forberedte på, at et afslag på invitationen var yderst sandsynligt.

”Vi er en lille ishockeynation og både årets VM-trup samt tidligere års hold har fået fremragende opbakning fra de tilgængelige NHL-spillere. For os er det helt naturligt, at fysikken (skader mm.) og kontraktforhold prioriteres af spillerne i beslutningsprocessen og det ville ikke være professionelt, hvis ikke vi havde disse dygtige spilleres klubsucces in mente” siger Kim Pedersen.

”Vi er glade for og stolte over, at vi altid får en respektfuld samtale med de danske NHL-spillere og deres klubber og vi ønsker Frans Nielsen al mulig held og lykke i kontraktforhandlingerne”.

Grundet Oliver Björkstrands fortsatte AHL slutspilssucces var Frans Nielsen den sidste potentielle VM-forstærkning og derfor registrerer landsholdet i morgen (tirsdag) Mathias From, Mikkel Aagaard og George Sørensen og har dermed fuldt hold.

”Vi havde naturligvis gerne kunnet tilføje Frans Nielsen eller Oliver Björkstrand til holdet, men vi må også være realistiske og jeg er ikke i tvivl om, at jeg har en kompetent og velspillende trup siddende i omklædningsrummet til de 5 resterende kampe i gruppespillet” siger landstræner Janne Karlsson.

Han glæder sig over, at dansk ishockey i eftermiddags fik endnu en dansk spiller på kontrakt med en NHL organisation da Patrick Russel, som var med på holdet i VM optaktskampene indtil Patrick fik en mindre skade, skrev under på en kontrakt med Edmonton Oilers.

”Det er fantastisk med denne udvikling og det lover godt for landsholdets succes i fremtiden og ikke mindst frem mod VM i Danmark i 2018” slutter Kim Pedersen.