World Girls’ Ice Hockey Weekend er efterhånden blevet en stor tradition over hele verden, og fejringen af pige- og kvindeishockeyen bliver i denne sæson en realitet i den kommende weekend, hvor både Copenhagen Falcons og Silkeborg inviterer nye piger ind i klubben for at prøve ishockey.

I Danmark har World Girls’ Ice Hockey Weekend en speciel status i år, for satsningen på pige- og kvindeishockey – med A-landsholdet i spidsen – har aldrig været større.

– Halvdelen af de nye medlemmer, vi fik ind i 2018, var piger, så der er et stort potentiale – samtidig har vi en stor satsning på kvindehockeyen, men vi vil gerne have flere pigehold imellem de yngste og eliten, og derfor sætter vi ekstra fokus på dette event, som også er en international begivenhed, siger udviklingskonsulent hos Danmarks Ishockey Union, Christina Benn.

I Danmark er der to events hos to af de klubber, som helhjertet satser på kvindeishockey.

Hos Copenhagen Falcons spilles der søndag den 6. oktober mellem 8:30 og 11:30 for piger fra 7-12 år, mens der i Silkeborg spilles for piger i alle aldre mellem kl. 13:35 og 15:15.

– Både Copenhagen Falcons og Silkeborg satser hårdt på, at det bliver en god dag, og de oplæg, klubberne har leveret, er fremragende. Danmarks Ishockey Union støtter op om projektet, for det er vigtigt at få flere piger ind i vores klubber og vores sport. Flere piger i sporten skaber diversitet og en bredere social omgangstone i klubberne, siger Christina Benn.

Internationalt har World Girls’ Ice Hockey Weekend været i gang siden 2011, og det er ikke kun af navn, men også af gavn, eventet foregår. Der spilles nemlig ishockey over hele verden i weekenden, og det internationale forbund, IIHF, følger med på forbundets hjemmesider med billeder og film fra hele verden.