Per Holten Møller og Frits Nielsen bliver de kommende medlemmer af Dansk Ishockeys Hall of Fame.

Begge har præsteret både som spiller og træner gennem deres karrierer i en sådan grad, at DIU’s Hall of Fame-udvalg ikke var i tvivl om, at netop de to skulle med i det fine selskab, der i forvejen tæller Jørgen Hviid, Jesper Duus, Jens Nielsen og Heinz Ehlers.

Per Holten Møller blev kåret som VMs bedste back i C-gruppen i Gdansk i Polen i 1976 og som årets spiller i Danmark 1977. I perioden 1989-94 var han landstræner og førte Danmark til sejren i C-gruppen i 1991, og i 2002 var han manden bag Rungsteds DM-guld.

Oveni har han stået i spidsen for flere danske ungdomslandshold, ligesom han har trænet HIK’s hold i den bedste danske liga. Som bekendt er han i dag – sammen med Olaf Eller – cheftræner for Rungsted Ishockeys ligahold, hvor sønnerne Joachim og Mikkel er bærende spillere.

Kort sagt har Per Holten Møller dedikeret sit liv til ishockey.

Frits Nielsen var om nogen manden, der transformerede Herning fra at være “en almindelig ishockeyby” til at blive Danmarks ishockeyby nummer et. Frits Nielsen tog over som træner i klubben i 1982 og i løbet af en næsten 15-årig fejrede han adskillige store triumfer med den midtjyske klub. Han var manden, der professionaliserede herningensisk ishockey og gav Herning IK og Blue Fox, som de andre klubber i Danmark i et årti derefter havde svært ved at hente.

Som spiller var Frits Nielsen en gudsbenådet tekniker med et blændende blik for spillet. Det er ikke fra ingenting, Frans Nielsen har fået sine “skills”, der også er givet videre til Simon Nielsen, der ofte har været med i den danske VM-trup – indimellem som landstrænerens foretrukne målmand.

I 82 landskampe leverede Frits Nielsen 101 point og blev på den måde toneangivende – også i rødt-hvide. Han var blot 19 år og fast mand på holdet, da Herning vandt sit første mesterskab, og han var også med til at hente AaB’s hidtil eneste ishockeyguld til Nordjylland.

Da karrieren stoppede midt i 90’erne dedikerede han sig journalistikken, og har indtil fornylig været en svært respekteret skribent på Herning Folkeblad og en ligeså skarp tv-kommentator på diverse kanaler.