U16 er den yngste årgang, og dermed det første ”rigtige” DIU udtagne og officielle landshold.

På U14 og U15 udtager DIU spillerne til unionshold i henholdsvis Jylland og Sjælland, men U16 landsholdet er det første hold, hvor DIU spillere samles fra hele landet.

Det er også på denne årgang, at der for første gang spilles officielle landskampe mod andre landshold.

U16 landsholdet deltager ikke i noget officielt mesterskab. Men selvom holdet kun spiller individuelle landskampe, drives U16 med største seriøsitet, og de erfaringer som spillerne får med fra disse kampe, er særdeles vigtige, når de 1-2 år senere skal repræsentere Danmark til IIHF U18 VM.

Til U18 VM er målet at tilhøre top 10 i verden, og U16 landsholdet er et meget vigtigt udviklingstrin for drengene for at kunne opnå denne målsætning.

DIU U16 program:

Juni + august: Fysisk testsamling Øst/Vest

August – januar: 5-6 Øst/Vest samlinger

November + januar: Elitesamlinger i Danmark

December:  4–nationers turnering (normalt mod Norge, Frankrig og Letland)

Februar: Hvis de økonomiske ressourcer er tilstede spilles 3 træningskampe (normalt mod Norge)

Marts/april: 6-nationers turnering (normalt mod Norge, Schweiz, Italien, Tyskland og Østrig)

Fysiske testsamlinger:

Før sommerferien starter U16 sæsonen med 1 fysisk testsamling, hvor DIU tester de indstillede spillere efter DIU’s ”Iron Man” testbatteri for U16 årgangen.

Spillerne bliver testet igen efter sommerferien for at måle på udviklingen. Derudover bliver alle udtagne spillere testet i forbindelse med de 2 elitesamlinger i november og januar.

Øst / Vest samlinger:

DIU afholder 5 – 6 Øst/Vest samlinger i løbet af en landsholdssæson, hvor spillerne under normale omstændigheder mødes til 2 is træninger, 1 fysisk træning og 1 teori lektion.

Udtagelsen til den første samling sker på baggrund af U15 unionsholdene fra den foregående sæson. Derudover er det muligt for klubberne at indstille ekstra spillere til DIU gennem hele sæsonen.

På samlingerne trænes der efter DIU’s playbook samt diverse tema-træninger.

I løbet af sæsonen skæres antallet af spillere ned fra samling til samling. Det er dog muligt at spille sig tilbage i truppen igen, selvom man er blevet sorteret fra i et tidligere stadie.

DIU’s trænere har løbende dialog med klubtrænerne, og følger gennem hele sæsonen spillerne i deres kampe på både U17, U20 og 1. div.

Elitesamlinger:

Der afholdes hver sæson 2 Elitesamlinger for U16 (sammen med U17). Her udtager både U16 Øst  og U16 Vest trænerne 4 hele kæder + 2-3 målmænd. Derudover udtages 1-2 ”stand-by” reserver som kan indkaldes i tilfælde af skader/sygdom.

Disse elitesamlinger afholdes et sted i Danmark, hvor der er optimale rammer til at afholde denne type samling, som består af op imod 120 deltagere.

En elitesamling består typisk af 3 hårde træningsdage, hvor de udtagne spillere skal testes ifølge ”Iron Man” batteriet, have teoretisk undervisning (f.eks. ernæring, sportspsykologi, dommer/regler info etc.), og desuden træne og spille 2–3 interne kampe. Det er en hård, men også sjov og meget intens weekend for alle deltagere.

Til denne samling er der en mindre egenbetaling for alle deltagere.

Før samlingerne udsender DIU praktisk information til alle udtagne spillere.

U16 landsholdsture/samlinger:

Landstrænerne udtager 2-3 gange om året et rent U16 landshold, som skal spille internationale kampe/turneringer med Løven på Brystet.

Landstrænerne udtager holdet ud fra spillernes præstationer til alle DIU samlinger (både fys- og istræninger indgår i bedømmelsen), samt naturligvis deres præstationer i klubkampe undervejs i sæsonen.

Der skeles IKKE til Øst/Vest når holdet udtages. Det betyder, at der ikke tages hensyn til antallet af spillere fra henholdsvis øst og vest – der udtages helt enkelt det bedste hold!

Praktisk huskeliste til samlinger og landsholdsture:

 • Fuldt ishockeyudstyr i ordentlig stand
 • Minimum 2 stave og ekstra svedetøj/håndklæder. Vi har ikke mulighed for at vaske
 • Nyslebne skøjter med ”friske” snørebånd (tjek klinger/nitter osv. i skøjterne)
 • Langærmet/benet opvarmningstøj + løbesko.

Specifikt til landskampe/turneringer: 

 • Hvis du har en nyere rød CCM hjelm – så tag den gerne med, ellers får du udleveret en hjelm m/gitter
 • Minimum 3 stave
 • Ekstra svedetøj/håndklæder. Vi har ikke altid mulighed for at vaske
 • Pas (når samlingen finder sted i udlandet)
 • Det blå sygesikringsbevis (når samlingen finder sted i udlandet)
 • medicinske beviser (TUE) hvis du fx har astma eller tager anden medicin. Hvis du tager nogen form for medicin, skal du ALTID kontakte Anti-doping Danmark og sikre dig at medicinen er godkendt. Det er altid DIT EGET ansvar
 • Civilt tøj + sko (hue, handsker m.v.) som er tilpasset årstiden.

Der udleveres 1 DIU træningsdragt og/eller DIU jakke til låns på landsholdsturene

For spillere i udlandet:

Til U16 og U17 landsholdsaktiviteter betaler DIU IKKE rejseudgifter til/fra Danmark for spillere som er bosat i udlandet.

Diverse:

Husk, at du skal have gennemgået ”Ren Vinder” på renvinder.dk inden du møder frem til første landsholdstur.

Derudover skal spillerne altid have styr på hvilke lektier der skal laves i perioden, hvor holdet er bortrejst. Der er altid afsat tid til lektielæsning på DIU’s landsholdsture, og alle spillere skal medbringe lektier. DIU underretter alle klubber og uddannelsessteder om dette i forbindelse med udtagelsen af holdet.