Danmarks Ishockey Unions talentchef Olaf Eller fratræder efter eget ønske sin stilling ved udgangen af denne sæson. Han vil dog fra 1. august – på den anden side af sommerferien – stadig være at finde i DIU-regi.

Olaf Eller fortsætter nemlig som U20-landstræner og sportslig koordinator for kvindelandsholdet i 2021/22, samtidig med, at hans primære job bliver folkeskolelærer.

– Al respekt for Olafs beslutning og for det arbejde, han har gjort i DIU i de seneste sæsoner. Olaf er prototypen på en ildsjæl, og han lever og ånder for ishockeyen i alle døgnets 24 timer. Hans sportslige resultater med U20-landsholdet og spillerudvikling taler for sig selv, og vi glæder os til fortsat samarbejde i 2021/22-sæsonen. Med Olafs afgang skal vi naturligvis også finde den rette fremtidige struktur i organisationen, og det arbejder vi allerede på, siger Ulrik Larsen, Danmarks Ishockey Unions direktør.

Olaf Eller har siden 2009 været tilknyttet et landshold i løbet af sæsonen. Primært de danske ungdomslandshold, men han har ligeledes været træner for det islandske A-landshold i to sæsoner. Siden midten af 70’erne har han været fast aktør på dansk ishockeys øverste etager, og er som aktiv dansk mester med Rødovre. I årene 2015-2017 førte han tre gange U20-landsholdet til VM-kvartfinalen.

– Jeg ser frem til det fortsatte arbejde i DIU,  og glæder mig meget over, at DIU har gjort det muligt for mig at ændre mine arbejdsforhold på denne måde. Heldigvis er der intet i ændringerne, der ændrer på ambitionerne og indsatserne omkring indfrielsen af de tårnhøje målsætninger (oprykning, stabilisering og OL-kvalifikation) hos såvel U20 som kvindelandsholdet, siger Olaf Eller.